26 / 06 / 2024

Cidde Başkonsolosu

Cidde Başkonsolosu

Türkiye'de yabancıların gayrimenkul sahibi olmasının yolunu açan mütekabiliyet yasası Arap vatandaşlarının ilgisini artırdı...

Erkin Sopokov'a '681 bin dolarlık konut satın alma' suçlaması!

Ülkesinde gözaltına alınan Kırgızistan'ın İstanbul'daki eski Başkonsolosu Erkin Sopokov, diplomatik plakalı aracını üçüncü şahıslara kullandırmak, 681 bin dolarlık konut satın almak, Başkonsolosluğun bütçesinden 31 bin doları şahsi ve ailevi nedenleri için kullanmaktan sorumlu tutuluyor...

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Judith Slater: Türkiye ile 2020'de STA yapmakta kararlıyız!

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Slater, "Türkiye, AB Gümrük Birliği'nin bir parçası. Türkiye ile yaptığımız şey önemli ve aynı zamanda AB ile yaptığımız şeyle de bağlantılı." dedi.

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Cidde Kulesi'nin inşaatı 2020'de başlayacak!

Suudi Arabistan'da 2020 yılında inşa edilecek Cidde Kulesi'nin animasyon görüntüleri ortaya çıktı. Kule Dubai'deki Burç Halife kulesinden yaklaşık 170 metre daha uzun olacak .

Türk heyeti Gazze'deki projeleri denetledi!

Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Gazze'de yürüttüğü insani yardım projelerini yerinde inceledi.

Gürcistan'ın en büyük yatırımcısı Türkler!

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Temizkan, "Türkler, ülke genelinde yatırımlar konusunda birinci sırada yer alıyor. Yaklaşık 400 firmada 20 binin üzerinde Gürcü vatandaş istihdam ediliyor." dedi.

Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımları arttı!

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, son dönemlerde Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarında artış olduğunu, iş yapma süreçlerinin daha da iyileşme göstermesi halinde bunun daha da artacağını söyledi.

İsrail, Tel Aviv'deki metro inşaatı için Türk ortak arıyor!

İsrail`in İstanbul Başkonsolosu Cohen "Tel Aviv`de metro inşasına başladık, 7 farklı metro hattı yapmayı planlıyoruz. 2019 yılında ilkinin hizmete girmesini planlıyoruz bunun operasyonu için Türk ortak arıyoruz" dedi.

İbrahim Çağlar: Mega projelerde takvim işliyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

Almanya Lindlar Halil İbrahim Camisi törenle açıldı!

DİTİB bağlı "Lindlar Halil İbrahim Camisi" dualarla açıldı. Açılış kurdelesini Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Lindlar Belediye Başkanı Dr. Georg Ludwig, cami derneği başkanı Ali Yiğittekin birlikte kesti.

Cidde Başkonsolosu Haberi

Cidde Başkonsolosu

Türkiye Cumhuriyeti'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer son üç ay içinde 600 Suudi Arabistan vatandaşı Türkiye'den gayrimenkul almak için başvuru yaptı dedi. Özer, Türkiye'de Suudi Arabistan yatırımcılarının sayısının yükseldiğini ve son iki yıl içinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında artış olduğunu...