03 / 05 / 2024

çift katlı boğaz köprüsü

çift katlı boğaz köprüsü

1997 yılında Karayolları uzmanlarına göre, İstanbul Boğazı'na tüp geçit yapılamazmış. Yapılamamasının iki nedeni varmış: Birincisi eğim, ikinci nedeni ise İstanbul Boğazı'nın fay hattı üzerinde olmasıymış.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Bu ilçede arsa fiyatları İstanbul Boğazı ile yarışıyor!

Rize Çayeli'de, 300 metrekarelik arsa ve üzerindeki 2 katlı bina, belediye tarafından 5,5 milyon TL'ye satılıyor. Arsa ve binaya biçilen değerin İstanbul Boğazı'ndaki yalı fiyatlarıyla denk olduğu söyleniyor...

Cansu Dere'nin Boğaz manzaralı 4 katlı yeni evinin kirası 20 bin TL!

Ünlü oyuncu Cansu Dere, 4 katlı Boğaz manzaralı, 20 bin TL'ye kiraladığı yeni evine taşındı... 

Ali Ağaoğlu, Boğaz'daki köşkünde yürüyüşe çıktı!

Ali Ağaoğlu sevgilisi Duygu Su Gülpınar ile Boğaz’daki köşkünün bahçesinde yürüyüşe çıktı. Çift havuz kenarına geldiklerinde şakalaşmaya başladı.

İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3 katlı tünelin ihalesi yakında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Boğazı'nda yapılması planlanan 3 katlı tünelin büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacağını söyledi.

1981 yılında Boğaz kıyılarında en çok 3 katlı bina yapılabilecekmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Boğaz kıyılarında inşa edilecek yapıların üç katı geçmemesini kararlaştırmış. Boğaziçi'ni Koruma Projesi'ni hazırlayan Anıtlar Yüksek Kurulu, yükseklik ölçüsünün arsanın en düşük noktasından alınmasını kararlaş

Deniz Akkaya'ya sevgilisinden boğaz manzaralı ev!

Yıllar önce aşk yaşadığı Murat Varol'la yeniden bir araya gelen Deniz Akkaya, Bebeköy'deydi. Boğaz manzaralı bir binanın önüne gelen çift, kameraları karşısında görünce "Aaa sizin ne işiniz var burada?" dedi

İstanbul Boğazı gemi geçişine kapatıldı!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı saat 04.25'ten itibaren sis nedeniyle çift yönlü gemi geçişine kapatıldı

1942 yılında Beşiktaş'ta Boğaz manzaralı ahşap bir ev 4 bin 500 liraya satılacakmış!

1942 yılında Maçka ile Beşiktaş arasında Boğaz manzaralı, yerine üç katlı apartman yapmaya müsait ahşap bir ev 137 Reşat Altın'ı karşılığında, 4 bin 500 liraya satılacakmış.

1941 yılında Boğaz'da birbirine bitişik ev yapılmayacakmış!

1941 yılında belediye Boğaziçi'ni güzelleştirmek için Boğaz'a ağaç dikecekmiş ve esaslı bir inşaat programı hazırlayacakmış. Boğaziçi'nde inşa edilecek evler iki katlı, bahçeli ve birbirine bitişik olmayacakmış.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı!

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı, görüş şartlarının iyileşmesinin ardından gemi trafiğine açıldı. Boğaz, bu sabah saat 10.40'tan itibaren çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!

Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. İstanbul Boğazı düşük görüş nedeni ile gemi trafiğine kapatıldı. Çift yönlü kapatma uygulaması saat 10.40' ta başladı.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı!

İstanbul Boğazı, düşük görüş nedeni ile Gemi Trafik Hizmetleri Merkezince gemi trafiğine kapatıldı. Çift yönlü yapılan gemi trafiğine kapatma uygulaması saat 09.20' de başladı.

çift katlı boğaz köprüsü Haberi

çift katlı boğaz köprüsü



Tüp geçit yapılamaz!


İstanbul Boğazı'na tüp geçit yapılması halinde karşıdan karşıya geçmek için 68 kilometre yol katetmek gerekecek.


Hem zaman hem yakıt israfı

Karayolları uzmanlarının hesabına göre, Boğaz'a tüp geçit yapılması halinde Kadıköy Yakası'ndaki girişin Tuzla-Gebze, Avrupa Yakası'ndaki girişin de Avcılar-Büyükçekmece arasında yapılması gerekiyor... Buna göre, Kadıköy'den Beşiktaş'a gitmek isteyen bir kişi, tüp geçide girebilmek için önce Gebze'ye gidecek, ardından tünel içinde 68 kilometre yol alarak Büyükçekmece'den çıkacak... Oradan da TEM veya E-5'i kullanarak Beşiktaş'a dönecek...


Bunun sebebi binde 2 eğim

Uzmanlar bunun nedenini şöyle açıklıyorlar: ''Boğaz derinliği 50 metre... 6 metre yüksekliğindeki tüp geçit ile deniz tabanı arasında en az 12 metre...