03 / 05 / 2024

çiftçi kredi borcu

çiftçi kredi borcu

Merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

Çiftçilere 3 yeni kredi müjdesi peş peşe duyuruldu! Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı. Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?

Emekli promosyonları gündemdeki yerlerini hala korumaktadır. Emekliler, promosyon sorularının yanında başka sorular da yöneltmektedir. “Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?” o sorulardan biridir. İşte detaylar!

Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi ne kadar? Faizsiz çiftçi kredisini hangi bankalar veriyor?

Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi kapsamında üretici ve çiftçilere kullandırılan kredilerde değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin ardından çiftçiler, Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi ne kadar?, Faizsiz çiftçi kredisini hangi banka veriyor? Sorularının cevaplarını araştırmaya başladı.

Çiftçilere müjde! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL'lik destek veriliyor! İşte genç çiftçi kredisi başvuru şartları!

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek desteklerini açıkladı. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısını artırmak amacıyla 500 bin liraya ulaşan 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını hayata geçirdi.

Çiftçilere müjde! Duymayan kalmasın, tarıma kredi yağıyor! İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...

Milyonlarca çiftçiye neredeyse her bankadan kredi imkanı sunuluyor. Peki hangi banka ne kadar kredi veriyor? İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...

Çiftçilere büyük destek! 2 yıl geri ödemesiz 500 bin lira kredi fırsatı resmen başladı! Genç çiftçi kredisi nasıl alınır

Ziraat Bankası, Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için harekete geçti. Bu kapsamda 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' kampanyası hayata geçirildi. Genç çiftçilere 500 bin liraya varan, 2 sene ödemesiz kredi sunuluyor...

Çiftçilere 2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL kredi desteği! Genç çiftçi kredisine kimler başvurabilir?

Ziraat Bankası, çiftçilik yapmak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Banka, 'Genç Çiftçi Kredisi ile Ziraat’in Desteği Benimle' sloganıyla tarım alanındaki genç sayısı yükseltmek için 500 bin TL'ye varan ve 2 yıl geri ödemesiz kredi fırsatını başlattı...

Çiftçiye 150 bin TL kredi müjdesi! 1 yıl geri ödeme yok! Çiftçi kredisine nasıl başvurulur? 

Gübre ve mazot fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle üretim yapmakta güçlük çeken milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Çiftçi kredisinde limitler artırıldı, süre de uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Kredi borcu olanlar dikkat: Yeni karar!

Bankalara kredi borcu olan şirketler için başlatılan 'finansal yeniden yapılandırma' uygulaması 2 yıl daha devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan sürenin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kredi borcu olanlar dikkat! İşte yeni yönetmelik!

BDDK'nın yayımladığı düzenlemeye göre, bankalar öncelikle kredi borçlusunun geri ödeme gücünü değerlendirecek. Sonuç olumlu ise, kredi borcu yeniden yapılandırılacak.

çiftçi kredi borcu Haberi

çiftçi kredi borcu

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Söz konusu teklife göre çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları faiz yürütülmeksizin takip edilecek. 

- Çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcu olan  tarımsal üreticiler ve kefillerden kesin aciz vesikasına bağlanan alacak bedelleri, herhangi bir faiz yürütülmeksizin izlenecek ve yapılan tahsilat, söz konusu tahsilatın gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk haftası içerisinde Hazine'nin hesabına aktarılmş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, alacakların aciz vesikasına bağlandığı tarihten düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar Ziraat...