06 / 05 / 2024

Kredi borcu olanlar dikkat: Yeni karar!

Kredi borcu olanlar dikkat: Yeni karar!

Bankalara kredi borcu olan şirketler için başlatılan 'finansal yeniden yapılandırma' uygulaması 2 yıl daha devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan sürenin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Binlerce kredi borcu olan şirketi ilgilendiren finansal yeniden yapılandırmanın süresi Cumhurbaşkanı Kararı ile 2 yıl daha uzadı. Bankalara ve finans kuruluşlarına kredi borcu olan büyük ve küçük ölçekli şirketler için 'Finansal Yeniden Yapılandırma' uygulaması 2019 yılında bankacılık kanununda yapılan değişiklikle başladı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Borçlarını ödemek isteyen, ancak gelir-gider dengesini sağlayamayan yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirketlere olanak sağlama amaçlı uygulama, 19 Temmuz 2019 tarihinde iki yıl için yürürlüğe girmişti.

 Kredi borcu olanlar dikkat: Yeni karar!

Kanunla Cumhurbaşkanına uygulama süresini iki yıl uzatma yetkisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mali yeniden yapılandırma için verilen sürenin dolmasına dört gün kala, uzatmak için yetkisini kullandı.

Uzatma kararı ile bankalarla şirketler, kredi borçları için 19 Temmuz 2023 tarihine kadar finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları yapabilecek.

Yeniden yapılandırılan borç tutarı 15 milyar lirayı aştı!

Kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketlere yapılandırma!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön