23 / 05 / 2024

Çığ Kontrolü Projesi

Çığ Kontrolü Projesi

Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.

Düzce Lisesi park projesi için çalışmalar başladı!

Düzce Belediyesine bir süre önce tahsis edilen Düzce Lisesi eski alanında ’modern park projesi’ için çalışmalar başlatıldı. Bunun için öncelikli olarak proje sahası hazırlık çalışmaları ve güvenlik için kontrol altına alındı.

Köyceğiz'e organik köy kuruluyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" çerçevesinde, Köyceğiz'in Çandır Mahallesi'nde "organik köy" projesi hayata geçiriliyor. Projeyle değişik tarım ürünlerinde organik üretim planlanıyor.

Muğla Köyceğiz'de organik köy kuruluyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" çerçevesinde, Köyceğiz'in Çandır Mahallesi'nde "organik köy" projesi hayata geçiriliyor. Projeyle değişik tarım ürünlerinde organik üretim planlanıyor.

Tekirdağ köy yolları yeşillendi!

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, köy yolları ağaçlandırması, denetimi ve kontrolü projesi kapsamında Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret etti. Tüm Trakya’ya ceviz ve badem ekileceği belirtildi...

Fatih Projesi için imzalar 10 gün içinde atılacak!

Fatih Projesi kapsamında gerçekleştirilen " akıllı tahta " ve " yazıcı " alımı ihalesinde mali kontrol süreci tamamlandı. İmzaların 10 gün içerisinde atılması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı'na yeni kontrol kulesi hizmete açıldı!

Smart Projesi kapsamında hava sahasının tek merkezden yönetilmesi sağlayacak olan kontrol kulesi Atatürk Havalimanı'nda hizmete açıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği projesi yürütüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından “Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi” konulu bir Avrupa Birliği projesi yürütülüyor

Ücretsiz konut projesi Diyarbakırlı vatandaşlardan ilgi görmedi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Sevmiş ücretsiz konut projesi için 20 ayrı proje hazırladıklarını, isteyen vatandaşlara projelerin yanı sıra ücretsiz kontrol desteği de vereceklerini de bildirdi

Ağaoğlu'ndan 2 yeni otel projesi!

"Business Otel" ihtiyacından yola çıkılarak hayata geçirilen Ağaoğlu My City Hotel'in ardından Ağaoğlu'ndan iki yeni otel projesi daha hayata geçiyor

TOKİ, finans merkezi projesi için yeni plan yaptı

İmar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verilen Ataşehir'deki finans merkezi projesi için TOKİ yeni plan yaptı

Çığ Kontrolü Projesi Haberi

Çığ Kontrolü Projesi


Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çığlar, bütün dağlık ülkelerde olduğu gibi yurdumuzun dağlık bölgelerinde de hemen her yıl meydana gelen bir tabii afet olma özelliği taşıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu afetten dolayı meydana gelebilecek, can, mal, orman ve toprak kaybını önlemek için çığ kontrol projelerini hayata geçiriyor. Bir risk azaltma faaliyeti olan çığ kontrolünde, tesis edilen yapılar oldukça pahalı olmakla birlikte, uygulanan projeler ile meydana gelen çığ zararının en aza indirilmesi ya da tamamen önlenmesi hedefleniyor.


Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel...