18 / 05 / 2024

Çığ tehlikesini önlemek için proje

Çığ tehlikesini önlemek için proje

Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Kağıthane’nin yapı stokunun yüzde 40'ı yenilendi!

Kağıthane’de kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Başkan Fazlı Kılıç, “Burada gecekondu oluşumunu önlemek için gecekondu önleme binaları yapıyoruz, Daha önce 26 dairelik iki bina yaptık." dedi

Kanal Edirne Projesi tam gaz sürüyor!

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Çiğli Evleri'nde heyelan karşı kazıklı önlem alındı!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı. Kayma büyük ölçüde durduruldu.

Evka-5 heyelan tehlikesinden fore kazıkla kurtuldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı.

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

İZSU’dan Ulukent’e 4 milyon liralık yatırım!

İZSU, Ulukent bölgesinde yağışlı günlerde yaşanan su baskınlarını önlemek için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında 8.1 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 2.6 kilometre uzunluğunda atık su hattı imalatı gerçekleştirilecek.

Manisa Gördes Barajı'na beton atılacak!

Manisa ve İzmir için büyük önem taşıyan Gördes Barajı'ndan yer altına su sızmasını önlemek amacıyla membran (su geçirmez malzeme) ve beton kaplama yapılacak

Gördes Barajı'na beton kaplama yapılacak!

Manisa ve İzmir için büyük önem taşıyan Gördes Barajı'ndan yer altına su sızmasını önlemek amacıyla membran (su geçirmez malzeme) ve beton kaplama yapılacak.

Rıdvan Fadıloğlu: Önceliğimiz arsa rantını önlemek!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde yol açma ve alt yapı çalışmalarını Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte yerinde inceledi.

Ertuğrul Şen: Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Kentsel dönüşüm adı altında binalarda su yalıtımı yapılmalı!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Adana'da TCDD'nin yaptığı ihata duvarı açık kaldı!

Adana'da yüzlerce öğrencinin ölüm tehlikesini altında tren hattından geçerek okuluna gitmesini engellemek için TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihata duvarı açık kaldı.

Çığ tehlikesini önlemek için proje Haberi

Çığ tehlikesini önlemek için proje


Can, mal, orman ve toprak kaybına sebep olan çığların önlenmesi için son iki yılda 4 Çığ Kontrolü Projesini hayata geçiren ve 5 projenin de planlamasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2014 yılında da 3 yeni projeyi uygulamaya koyacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çığlar, bütün dağlık ülkelerde olduğu gibi yurdumuzun dağlık bölgelerinde de hemen her yıl meydana gelen bir tabii afet olma özelliği taşıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu afetten dolayı meydana gelebilecek, can, mal, orman ve toprak kaybını önlemek için çığ kontrol projelerini hayata geçiriyor. Bir risk azaltma faaliyeti olan çığ kontrolünde, tesis edilen yapılar oldukça pahalı olmakla birlikte, uygulanan projeler ile meydana gelen çığ zararının en aza indirilmesi ya da tamamen önlenmesi hedefleniyor.


Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel...