02 / 05 / 2024

Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm

Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm

Ankara'nın değeri her geçen gün artan bölgesi Balgat Çiğdem Mahallesi'ndeki son gecekondular Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşen aileler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin yıkılmayı bekliyor...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Çiğdem Öztürk Pulatoğlu, Avrasya GYO Genel Müdürü oldu! 

Avrasya GYO Genel Müdürü değişti. Şirket genel müdürü İsmail Erten'in yerine Çiğdem Öztürk Pulatoğlu atandı. İşte detaylar...

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çiğdem Öztürk Pulatoğlu ne iş yapıyor? Çiğdem Öztürk Pulatoğlu kimdir?

Çiğdem Öztürk Pulatoğlu ne iş yapıyor? Çiğdem Öztürk Pulatoğlu’nun mesleği nedir? Çiğdem Öztürk Pulatoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Çiğdem 34 İnşaat Emlak Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiğdem 34 İnşaat Emlak Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Çiğdem Sazcı tarafından kuruldu.

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Çiğdem Karaaslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan "Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız" dedi.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm


Başkent'in en eski ve lüks semtlerinden biri olan Çiğdem Mahallesi'nde yıkılmayı bekleyen gecekondular, evsizlerin istilasına uğradı. 



BOŞ EVLERE YERLEŞTİLER 



Ankara'nın değeri her geçen gün artan bölgesi Balgat Çiğdem Mahallesi'ndeki son gecekondular Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşen aileler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin yıkılmayı bekliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 1 yıl önce boşaltılan yaklaşık 250 gecekondu, yıkım gecikince evsizler, şehir dışından gelenler ve Suriyeli mültecilerin istilasına uğradı. 


SAHİBİ YAKLAŞAMIYOR! 


Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşenler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin  eski sakinleri, evlere kaçak yerleşen bu aileleri mülk sahiplerinin bile çıkartamadığmı anlatarak, "Tapulu gecekondularda oturup bir de ev sahiplerini kendi evlerine yaklaştırmıyorlar" dedi. 


İsmail Özyurt/ Habertürk...