04 / 05 / 2024

Çiğlide hastane alanı satılıyormu

Çiğlide hastane alanı satılıyormu

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, İzmir’de bir büyük alanı daha satışa çıkarttı. Kurum, Maliye Bakanlığı’na ait olan Sağlık Bakanlığı’na tahsisli Çiğli’deki 34 dönüm hastane alanını satma kararı aldı.

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

81 ilde 18 yaş üstü yüzlerce personel alımı yapılacak! İşte hastane online iş başvuru ekranı!

81 ilde 18 yaş üstü yüzlerce personel alımı yapılacağı belirtildi.   İşte hastane online iş başvuru ekranı...

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi 1. Etap Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi 1. Etap Rezerv Yapı Alanı içerisinde yer alan 11998, 11999, 13160, 13166, 13171 parseller ve 1422, 1427, 1428, 1432 ve 13739 parsellerin bir bölümü ile Bir Kısım Tecil Harici Alana ilişkin 1/5000 ölçekli  Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkar

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi Riskli Alanın içerisinde yer alan 4906 ada 1 parsel ve 12214 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Kayseri Melikgazi ilçesi için riskli alan kararı!

Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Battalgazi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Konya Kadınhanı ilçesi için riskli alan kararı!

Konya ili, Kadınhanı ilçesi, Ünveren Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kayseri Kocasinan ilçesi için riskli alan kararı!

Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Oruçreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Beşiktaş Akat Mahallesi için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Akat Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Çiğlide hastane alanı satılıyormu Haberi

Çiğlide hastane alanı satılıyormu

Gerekçe olarak da, ilçeye 650 yataklı yeni bir hastanenin yapılması gösterildi. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin İzmir’de gerçekleştirdiği satış işlemleri hız kesmeden sürüyor. Son 13 yılda İzmir’de 5 milyar TL’nin üzerinde özelleştirme yapan kurum yeni bir çalışma daha başlattı. Özelleştirme İdaresi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait Sağlık Bakanlığı’na tahsisli Çiğli’de bir alanın satış kararını aldı.



Önceki yıllarda Maliye tarafından bakanlığa hastane yapılmak üzere tahsis edilen 35 bin metrekare alan kayıtlarda ‘ham toprak’ olarak görünüyor.  İmar planlarında da hastane yeri olarak ayrılan büyük arazi Çiğli Balatçık Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Harmandalı ve Evka-5’e yakın bölgede bulunan arazinin satış işleminden sonra planlama çalışmaları da başlayacak. Özel şirketlere, şahıslara satılacak alan plan değişikliği kararının ardından ya özel sağlık kuruluşları ya da imar plan değişikliği ile konuta...