04 / 05 / 2024

Cihangir parkları

Cihangir parkları

Cihangir Park Forumu, mahallenin davalık yeşil alanı için harekete geçti. Sıraselviler Caddesi’nde şu anda otopark olarak kullanılan yaklaşık 200 metrekarelik alanın park olarak düzenlenmesi için Cihangirliler 13 senedir mücadele ediyor.

Onur Ünlü ve Hazar Ergüçlü Cihangir'de ev arıyor!

Aynı eve çıkmayı planlayan Hazar Ergüçlü ile Onur Ünlü Cihangir’de ev ararken görüldü.

Hazar Ergüçlü ile Onur Ünlü Cihangir'den ev bakıyor!

Yönetmen Onur Ünlü ile yaşadığı aşk ile gündemde olan Hazar Ergüçlü, Cihangir’de ev ararken görüntülendiler. Aynı eve çıkmayı planlayan ünlü çiftin ev arayışlarına Cihangir’den başladığı söyleniyor.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Seda Sayan Cihangir’deki dükkanından zarar ediyor!

Seda Sayan'ın gayrimenkulleriyle ilgili sıkıntıları bitmiyor. Sayan kira alamadığı Şam'daki dükkanlarından sonra bu kez de Cihangir'deki dükkanlarından zarar etti.

Yavuz Bingöl Cihangir'de ev arıyor!

Ünlü türkücü Yavuz Bingöl evini değiştirme kararı aldı, Bingöl, Cihangir'den ev bakıyor.

Darıca'ya yeni parklar yapılıyor!

Darıca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçede ihtiyaç duyulan noktalara yeni parklar inşa edecek.

Didem Soydan Cihangir'e taşındı!

ABD'de mankenlik yapan Didem Soydan göçebe hayatına son vererek fotoğrafçı sevgilisi Erdi Erdoğan'la Cihangir'de eve çıktı.

Avcılar Cihangir'de 7.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Avcılar Belediyesi, Cihangir Mahallesi'ndeki 3 bin 195 metrekare büyüklüğündeki arsayı satıyor. İhale 27 Nisan'da düzenlenecek..

Adıyaman'daki parkların yenilenmesi ve onarılması isteniyor!

Adıyaman'da yeni kurulan çocuk parklarına vatandaşlar tepkili. Halk, kırık dökük olan aletlerin yenilenmesini, parklara güvenlik duvarı yapılmasını daha bakımlı hale gelmesini istiyor.

Ataşehir'deki parklar yenileniyor!

Ataşehir'e yeni park kazandırma çalışmalarını son sürat sürdüren Ataşehir Belediyesi, bir yandan da mevcut parkları yenilemeye devam ediyor.

Bergüzar Korel'in Cihangir'deki kafesi kapandı mı?

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç önceki gün Bebek’teydi. Çift, Bergüzar Korel’in Cihangir’deki kafesinin kapandığı yönündeki iddiaya cevap verdi.

Edirne'ye yeni gençlik parkları geliyor!

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Edirne Gençlik Parkları Projesi” ile Edirne'ye yeni gençlik parkları kazandırılacak.

Edirne'deki parklar yenileniyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım Hacısarraf ve Yeniimaret Mahalleleri’ne yapımı devam eden yeni çocuk parklarında incelemelerde bulundu.

Cihangir parkları Haberi

Cihangir parkları

Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre Gezi Parkı protestolarından sonra kurulan Cihangir Park Forumu, 2006’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) satıldıktan sonra otoparka çevrilen alanın tekrardan park olarak düzenlenmesi için harekete geçti. Önümüzdeki üç gün boyunca Firuzağa Meydanı’nda imza toplayacak forum üyeleri, İBB’ye yazdıkları dilekçede “Usulsüz olarak satılan kamusal alanımızın Cihangir halkına iadesini istiyor, bir an önce yeniden yeşil alan-park olarak düzenlenmesini İBB’den talep ediyoruz” dedi. Alan, Beyoğlu’nun geçen aralıkta iptal edilen imar planlarında da ‘park’ olarak gözüküyor.

Parktan otoparka

Sıraselviler Caddesi ile Bakraç Sokak’ın kesişiminde, Savoy Balık’ın önündeki ufak park Cihangir’deki az sayıdaki yeşil alandan biriydi. 2001’de Cihangir Güzelleştirme Derneği’nin uğraşları sonucunda Beyoğlu Belediyesi küçük parkı temizleyerek yeşillendirmiş ve banklar koymuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 2006’da alanı ihaleyle sattı. Yeni ‘sahip’leri...