08 / 05 / 2024

Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi

Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi

Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyalarındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi'nin 18 Mart törenleri öncesi hizmete gireceğini açıkladı.

Çimenlik Kalesi 18 Mart'a hazır!

İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürü Selman Ünlügedik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, firma yetkilileri ve teknik personelle birlikte restorasyonu süren Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki çalışmalarını yerinde inceledi.

Çimenlik Kalesi'nde restorasyon çalışmaları 18 Mart'ta tamamlanacak!

Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyalarındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi'nin 18 Mart törenleri öncesi hizmete gireceğini açıkladı.

1943 yılında Maçka Silahhanesi'ni Askeri Müze yapmak istemişler!

Topkapı Sarayı'nın avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan Aya İrini Kilisesi Askeri Müze olarak kullanılıyormuş. Buradaki tarihi eserlerin daha iyi muhafazası için Maçka Silahhanesi'ne taşınması için başvuruda bulunulmuş.

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Harput Kalesi'nde 5 yıl aradan sonra kazılar yeniden başladı!

Milattan Önce 8. yüzyılda Urartu krallığı tarafından kurulan Harput Kalesi, 2005 yılında başlayan ve 2009 yılında sonlandırılan kazı çalışmaları 5 yıl sonra yeniden başladı.

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Edirne Hamzabeyli Kalesi 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisine alındı!

Edirne Lalapaşa ilçesi Hamzabeyli Köyü'nde yer alan maliye hazinesine ait Hamzabeyli Kalesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanı içerisine alınması kararı 7 Ağustos 2014 tarihinde verildi...

Harbiye Askeri Müzesi'nde müzekartı olanlara yüzde 20 indirim!

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Beçin Kalesi'nde kazı çalışmalarına başlandı!

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.

Manisa eski askeri hastane binası, hükümet konağı olacak!

Şehzadeler Kaymakamlığı, devir işlemleri tamamlanan 14 bin 500 metrekarelik eski askeri hastane binasına Hükümet Konağı yapacak. Kaymakam İsmail Çorumoğlu, İçişleri Bakanlığı'na proje ödeneği için başvurunun yapıldığını belirtti.

Ankara Kalesi'nde yangın!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü. Saat 20.30'da başlayan yangın, çevrede bulunan iş yerlerine yayıldı...

Ankara Kalesi civarındaki bir binada yangın çıktı!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü.Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, çok sayıdaki iş yerinde zarara yol açtı.

Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi Haberi

Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi

İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürü Selman Ünlügedik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, firma yetkilileri ve teknik personelle birlikte restorasyonu süren Çünenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki çalışmaları yelinde inceledi. 1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbıü'un savunulması amacıyla Çanakkale Boğazı'nın en dar yerine yaptırılan ve 14 Ocak 2014 tarihinde restorasyon çalışması başlatılan Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi'nin 25 Şubat talihinde tamamlanacağı duyuruldu. 1892 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından yaptmlan, 9 Mayıs 2011 tarihli protokolle 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçici kullanımına verilen Anadolu Hamidiye Tabyasında ise çalışmaların 15 Temmuz 2015 talihinde bitirilmesi planlanıyor.

Yeni...