07 / 05 / 2024

çimento tesisi nerey kurulacak

çimento tesisi nerey kurulacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da çimento mamul maddesi işleme tesisi kurulacağını kaydetti. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yeni istihdam olanaklarını oluşturmak için çalışma yürütüğünü belirtti.

Türkiye'den 2020'de yaklaşık 1 milyar dolarlık çimento ihracı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yaklaşık 25-26 oyuncumuz var ve bütün oyuncularımızın işlettiği 60'ya yakın tesisi var. Bu rakamlar bizi dünyadaki önemli çimento oyuncularından biri yapıyor." diye konuştu.

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!

Türkiye'nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri kuruluşları arasında yer alan Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 25’inci hazır beton tesisi Gaziantep’in Taşlıca bölgesinde hizmete açıldı. 

Türkiye’de ilk beton ve çimento sürdürülebilirlik belgelendirmeleri yapıldı!

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı. 

Yasemin Açık 250 milyon dolarlık çimento tesisi kurdu!

Fırat Üniversitesi’nde profesör olan ve TÜRKONFED’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Elazığlı Yasemin Açık, memleketinde çimento fabrikası kurdu. 250 milyon dolara kurulan fabrikada yeni ürünler de geliştiriliyor. 

Gümüşhane Kalker Ocağı ve Kırma Tesisi'nin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş., Gümüşhane İli, Merkez İlçesi, İkisu Köyü ve Torul İlçesi'nde 2-C Grubu Patlatmalı Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta Kardeşler Kırathanesi'nde yapılacak.

İsmail Bulut, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin CEO'su oldu!

Türkiye’de 51’i entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 kuruluşu temsil eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin Oğuz Tezmen’in kendi isteği ile ayrılması ile boşalan CEO koltuğuna 25.7.2016 tarihi itibarı ile İsmail Bulut oturdu.

Trabzon'a çimento tesisi kurulacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da çimento mamul maddesi işleme tesisi kurulacağını kaydetti. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da yeni istihdam olanaklarını oluşturmak için çalışma yürütüğünü belirtti.

Batıçim Çimento'nun Burhaniye'deki tesisi üretime geçti!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., Balıkesir Burhaniye'de 2006 yılında faaliyete ara veren hazır beton tesisinin bugün itibariyle üretim faaliyetine tekrar başladığını KAP'a bildirdi.

Limak Mozambik'e 150 milyon dolarlık çimento tesisi yapacak!

Geçen yıl Afrika'daki ilk yatırımını Fildişi Sahili'ne yapan Limak, Mozambik'e açılıyor. 150 milyon dolara mal olacak çimento tesisi, 500 kişiye iş verecek.

OYAK Çimento çevre sorunlarına çözüm ortağı oluyor!

OYAK Çimento Grubu Türkiye çapında klinker üretim kapasitesinin %15 ine sahip, altı bölgede, biri devreye alma aşamasında yedi entegre çimento fabrikası ve iki öğütme tesisi ile Türkiye çimento sektörünün en büyük üreticisidir.

YAPITO Silivri tesisi için halk toplantısı 4 Mart'ta!

İstanbul Silivri'ye bağlı Küçüksinekli Köyü'nde YAPITO Yapı Malzemeleri tarafından planlanan YAPITO Maden İşletmeciliği, Klinker Üretimi ve Çimento Öğütme Paketleme Tesisi için 4 Mart 2015 tarihinde halkın katılım toplantısı yapılacak.

Votorantim, çimento pazarında yüzde beş paya sahip!

Türkiye ' ye 2012 yılında giren Votorantim Çimento, dünyanın en büyüklerinden biri. 54 milyon ton çimento kapasitesi bulunan şirketin Türkiye ' de U tesisi bulunuyor...

Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batıçim Batı Anadolu Aydın Umurlu hazır beton tesisi kapatıldı.

çimento tesisi nerey kurulacak Haberi

çimento tesisi nerey kurulacak

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’le değerlendirme toplantısı gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sözleşme gereği faaliyetlerine son verecek olan çimento fabrikasının çok istemelerine rağmen hammadde yetersizliği nedeniyle Trabzon’da bir başka bölgeye tüm üniteleriyle taşınamadığını bunun yerine bir çimento mamul maddesi işleme tesisi kurulacağını kaydetti.


Aşkale Çimento’nun Trabzon’da yeni istihdam olanaklarını oluşturmak için çalışma yürüttüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yeni kurulacak olan tesiste 50 ila 100 kişi çalışacak. Fabrikada çalışan işçilerimizin 95’i yeniden istihdam edildi. Geriye kalan 59 kişi tazminatlarını alarak ayrıldı. Ama bu kardeşlerimiz için Aşkale Çimento tarafından ücretsiz konaklama, yemek ve servis imkanları temin edilerek Gümüşhane Çimento Fabrikası’nda çalışma olanağı sunuluyor. Ayrıca Aşkale Çimento Firması Trabzon’da yeni istihdam imkanları sunacaklarını bize ifade ettiler” diye...