05 / 05 / 2024

Çin 2020 arsa satışları

Çin 2020 arsa satışları

Çin’de yerel hükümetlerin 50 şehirde arazi satışlarından elde ettiği gelir Ocak-Kasım döneminde 20,8  artış yaşadı.

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak yatırım yapmak isteyenler için hazineden arsa satışının son fırsatını açıkladı. Buna göre, o şehirlerde satışa sunulacak arsalar 5 yıl emlak vergisinden de muaf tutulacağı kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve haberin detayları...

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan üç beş kat fazla kazanacak! Yatırım uzmanı Mert Başaran peş peşe açıkladı! 

Milyonlarca yatırımcı yatırım için ''ev, arsa, altın, dolar'' arasında kalırken, yatırım Uzmanı Mert Başaran yatırımcıların üç beş kat fazla kazanacağı en doğru yatırım aracını resmen açıkladı. Ne altın ne dolar buna yatırım yapan kazanacak....

Akyapı yatırımlarına tam gaz devam ediyor!

Son bir yıl içinde Limonlu Bahçe Konakları, Metkap ve Big Country projeleriyle 3 milyar TL'lik yatırıma başlayan Akyapı, inşaatlarına son sürat devam ederken yeni projeleri için de arsa yatırımları yapıyor. Başta sanayi ve ticari projeleri için hazırlıkta olan Akyapı, Dudullu, Hadımköy, Başakşehir v

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Ekin Gayrimenkul İnşaat Arsa Ofisi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Sevil Genç tarafından kuruldu.

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

Şehir hastaneleri için 2020'de 8.7 milyar TL kira ve hizmet bedeli ödendi!

Sağlık Bakanlığı, şehir hastaneleri için 2020’de müteahhitlik şirketlerine 8,7 milyar TL kira ve hizmet bedeli ödedi.

Doğuş GYO, bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Doğuş GYO, Güler Aras ve Murat Bahadır Teker'in, 2020 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak onaya sunulmasına karar verdi. 

Şehir hastaneleri için 2020’de 5.5 milyar TL kira ödendi!

Sağlık Bakanlığı, 2020'ye ilişkin mali tablolarını yayımladı. Buna göre, bakanlık, şehir hastanelerine 2020'de 5 milyar 516 milyon TL kira ödedi.

Peker GYO 2020 yıl sonu değerleme şirketini seçti!

Peker GYO portföyünde yer alan Türkiye'deki gayrimenkuller için 2020 yılında Ekip Taşınmaz Değerleme A.Ş.'den hizmet alınmasına karar verildi. 

Çin 2020'de konut satışlarıyla büyüdü!

Çin, 2020 yılında ekonomik anlamda son 40 yılın en zayıf büyümesini yaşadı. 2020'de 2.3 büyüme gerçekleştiren Çin'in büyümesine konut satışlarının katkısı oldu. 

Enka İnşaat 2020'de 4,8 milyon TL'lik arsa ve  7,8 milyon TL'lik konut aldı!

Enka İnşaat'ın 2020 yılı içerisinde kira bedeli toplamı yaklaşık 3,8 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi yapıldı yaklaşık 14,8 milyon TL+ KDV tutarında arsa alımı ve yaklaşık 7,8 milyon TL+ KDV tutarında konut alımı yapıldı.

Çin 2020 arsa satışları Haberi

Çin 2020 arsa satışları

Gayrimenkul araştırma enstitüsü Centaline Group’a göre, bu yıl Kasım sonu itibarıyla Çin’dek yerel hükümetlerin 50 büyük şehirde müteahhitlere gerçekleştirdikleri arazi satışından yıllık bazda yüzde 20,8 artışla 3,67 trilyon RMB (560 milyar dolar ) gelir elde edilerek yeni bir rekor kırıldı. Steelorbis'te yer alan habere göre; söz konusu artış oranı, Ocak-Eylül döneminde kaydedilen artışa kıyasla 17 puan daha yüksek oldu.

Özellikle Şanghay, Hangzhou ve Guangzhou’daki arazi satışlarından elde edilen gelir 200 milyar RMB’nn (30,6 milyar dolar) üzerinde kaydedilirken, Pekin, Nanjng, Wuhan, Nngbo, Foshan, Suzhou, Chengdu ve Chongqng’deki arazi satışlarından 100 milyar RMB’nin (15,3 milyar dolar) üzerinde gelir elde edildi.Centalne Group’un baş analsti Zhang Dawe, ekonomik iyileşme ve yüksek fonun, müteahhitlerin arazi alımlarını olumlu etkilediğini söyledi. Örneğin 1-27 Kasım döneminde Çin’de ortalama...