27 / 04 / 2024

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak yatırım yapmak isteyenler için hazineden arsa satışının son fırsatını açıkladı. Buna göre, o şehirlerde satışa sunulacak arsalar 5 yıl emlak vergisinden de muaf tutulacağı kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve haberin detayları...



Milli Emlak Genel Müdürlüğü, devlete ait olan hazine arazilerinden yeni satış ilanını yayınladı. 2023 yılının son fırsatı olan bu araziler için beş sene emlak vergisi muafiyeti ile yirmi dört  ay taksit seçeneği de sunuluyor.

karar.com'da yer alan habere göre; Hazine arazisi alanlara devlet tarafından peşin ödemelerde %20 indirim imkanı verilirken, isteyene de 2 yıl aylık 813 TL taksit seçeneği sunuluyor. Harçsız tapuyla satılan araziler ayrıca emlak vergisinden de 5 yıl süre ile muaf olacağı kaydedildi.

MİLLİ EMLAK ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE BULUNUYOR?

Konya-Altınekin mevkii.

Konya-Höyük mevkii.

Konya-Beyşehir mevkii.

Elazığ-Sivrice mevkii.

Amasya-Merkez mevkii.
 
Konya-Seydişehir mevkii.

Ağrı-Merkez mevkii.

Tokat-Erbaa mevkii.

Milli Emlak tarafından satılan arsaların ilan ve başvuru detaylarına Milli Emlak resmi web sitesi üzerinden ulaşabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

MİLLİ EMLAK NEDİR VE NE İŞ YAPAR?

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan bir genel müdürlüktür. Buna göre asli görevi Hazineye ait taşınmazların yönetimini de sağlamaktır.

MİLLİ EMLAK NEREYE BAĞLIDIR?

Millî emlâk dairesi başkanlığı, iş hacmi dikkate alınarak, Bakanlıkça gerekli görülen yerlerde defterdarlığa bağlı olarak kurulur. Başkanlık, Genel Müdürlüğün ildeki görevlerini yerine getirir. Başkanın emrinde yeteri kadar millî emlâk denetmeni, emlâk müdürü ve bilgi işlem müdürü bulunur.

MİLLİ EMLAK'TAN HAZİNE ARAZİSİ NASIL ALINIR?

Hazine arazisi satın almak istiyorsanız bu süreç, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne dilekçe vermeniz ile başlar. Arazi, il sınırlarında ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne; ilçe sınırları içindeyse de Mal Müdürlüğüne dilekçe verilir.

Milli Emlak 2 ildeki 51 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 

Milli Emlak'tan iki ilde satılık 8 arsa ve 3 arazi!

 


Geri Dön