28 / 04 / 2024

Çin ada

Çin ada

Uydu fotoğrafları, Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiği, pistin uzunluğunun üç kilometreyi bulabileceğini işaret ediyor.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.

Ukrayna Donanması’na Türk gemisi

Ukrayna ile 2020 yılında yapılan anlaşma gereği MİLGEM’in Ada sınıfı korvetinin ilki dün itibariyle suya indirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska’nın yanı sıra iki ülkeden askeri yetkililer katıldı.

Melinda Gates, Karayipler'den geceliği 132 bin dolara ada kiraladı!

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve Melinda Gates çiftinin ayrılığı gündemde bomba etkisi yarattı. Şimdi de ortaya başka bir iddia atıldı. Melinda Gates ise, medyadan uzak olmak için ada kiraladı.

Kim Kardashian boşanma partisi için ada kiralayacak!

Kanye West ile boşanma aşamasında olan Kim Kardashian boşanma sonrasında parti için ada kiralayacak.

Kardashian ailesi ada kiraladı!

Kendall Jenner ve ailesi, Kim Kardashian'ın 40. yaş gününü kutlamak için ada kiraladı.

Cristiano Ronaldo koronavirüsten korunmak için ada satın aldı!

İtalya’yı esir alan koronavirüs salgını sonucunda Portekiz’den dönmeyeceğini açıklayan Cristiano Ronaldo ile ilgili çıkan haberler gündemde yer alırken ünlü yıldızın Portekiz sahilinde yer alan 'Ilha de fuzeta' isimli adayı satın aldığı iddia edildi.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

Doğada bin 500 TL'ye ev inşa etti!

Metropol şehir hayatından sıkılanlar kendini doğaya atıyor. Şehir hayatından koparak kendilerini doğada yeni bir inşa eden Elif ve 3.5 yaşındaki kızı Cana Işık evi için bin 500 TL harcadı.

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

Danimarka'ya yeni bir ada inşa edilecek!

Yeni ev inşa etmek için yer bulamayan Danimarka hükümeti, başkent Kopenhag’ın karşısına 35 bin insanın barınabileceği yeni bir ada inşa edecek.

Mesa'nın Yassı Ada’daki inşaatı durdu!

Mesa inşaatına bir süredir devam ettiği Yassı Ada’da çalışmalarına devam edemiyor. İnşaat büyük oranda da tamamlanmak üzereydi.

Yassıada inşaatında son durum!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gülden Aydın bugünkü haberinde Yassıada’da yürütülen inşaat çalışmalarına değindi. İşte o haber...

Çin ada Haberi

Çin ada

Uydu fotoğrafları, Çin'in Güney Çin Denizi'nde tartışmalı bir bölgede bulunan mercan kayalıklarındaki uçak pisti inşaatında önemli ilerleme kaydettiğine işaret etti. 


Uluslaraaqası Jane's Defence dergisi mercan kayalıklarının kum ve betonla doldurulmasıyla oluşturulan pistin uzunluğunun üç kilometreyi bulabileceğini iddia etti.


Çin'in denizi doldurarak yapay kara parçaları oluşturması Asya Pasifik bölgesindeki bazı ülkeler tarafından endişeyle izleniyor.Çin, Güney Çin Denizi'nin neredeyse tamamı üzerinde hak iddia...