29 / 04 / 2024

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!

Google'ın kurucu ortağı Larry Page Porto Riko'daki bir ada olan Cayo Norte'yi satın aldı. Söz konusu adayı sessiz sedasız satın alan Page’in ada için 32 milyon dolar ödediği belirtildi.



Google'ın kurucu ortağı Larry Page, Porto Riko'da büyük bir özel ada olan Cayo Norte'yi dudak uçuklatan bir bedelle satın aldı. Fakat Larry Page’in adayı 2018 yılında satın aldığı iddia edilirken söz konusu satış işleminin ortaya çıkan belgeler nedeniyle basına daha yeni sızdığı kaydedildi.

Larry Page, daha önce Karayipler'de ada satın almak için kullandığı bir şirket şeklinde tanımladığı US Virgin Island Properties LLC adlı bir limited şirketini kullanarak adayı 32 milyon dolara satın almış.

Porto Riko'nun Fajardo emlak sicilinde dosyalanan ve Business Insider tarafından incelenen belgelerde yer alan detaylara göre söz konusu satışın Assumption LLC adına Cristina Rosado tarafından onaylandığı da kaydediliyor.

Google ın kurucu ortağı Larry Page, 32 milyon dolara ada aldı!


PAGE’İN TOPLAM 5 ADASI OLDU

Aksiyon'da yer alan habere göre Cayo Norte ile beraber Page'in Karayipler ve Güney Pasifik'i kapsayan toplam 5 adası olduğu kaydedilirken, daha çok adaya sahip olup olmadığı bilinmiyor.

Cayo Norte, Porto Riko'nun yaklaşık olarak 20 deniz mili doğusunda ve bir takımada oluşturan başka bir ada olan Culebra'nın hemen kuzeydoğusunda bulunuyor.

Söz konusu ada beyaz kumlu plajları, çevresindeki mercan resifleri ve nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları için bir sığınak olmasıyla da biliniyor. Ada daha önce, 2006'da SVI Investments aracılığıyla açık artırmaya çıktığında adayı satın alan yerel bir geliştirici olan Dan Shelley'e ve ondan önceki on yıl boyunca da Padrón ailesine aitti.

Page'e gerçekleştirilen satış o kadar sessiz bir şekilde yapıldı ki, Porto Riko'daki bazı yerel arazi yetkilileri bunun gerçekleştiğinden veya adanın yeni sahibin kim olduğundan bile habersizdi. Hatta bazıları Cayo Norte adasının hala Shelley'e ait olduğuna inanıyordu. Shelley'den önce söz konusu adanın sahibi olan ailenin soyundan gelen Louis Padrón, adayı bir Google yöneticisinin satın aldığına dair bir söylenti duyduğunu fakat onun kim olduğunu bilmediğini söyledi.

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin riskler devam ediyor!

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!


Geri Dön