18 / 05 / 2024

çin Başbakan Li Kıçiang ulaşım yatırımları

çin Başbakan Li Kıçiang ulaşım yatırımları

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak. Başbakan Li Kıçiang'ın sunduğu rapora göre, ülkede altyapı yatırımları yüzde 10,5 artacak.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, hükümetin, hükümetin borçlanmasını artırdığı için piyasalarda strese neden olan yaklaşık 45 milyar sterlinlik vergi indirimlerini içeren "mini bütçe düzenlemesini" savundu.

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...

Faizsiz kredi için başvurular yarın başlıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) hızlı destek programı kapsamı için başvuruların yarın başladığını açıkladı. 

SGK'ye 1 milyon 770 bin kişi 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurdu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 1 milyon 770 bin kişinin toplam 90 milyar lirayı aşan borç yapılandırması için başvurduğunu bildirdi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in bedevilere ait yapıları yıkmasını kınadı!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail güçlerinin işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinli bedevilerin yapılarını yıkmasını kınadı.

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf kira ve gelir kaybı desteği için başvuruların yeniden alınacağını duyurdu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

çin Başbakan Li Kıçiang ulaşım yatırımları Haberi

çin Başbakan Li Kıçiang ulaşım yatırımları

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak.


Başbakan Li Kıçiang, Çin Ulusal Kongresi'nin yıllık toplantısında, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sundu.


Li'nin sunduğu rapora göre, ülkede altyapı yatırımları yüzde 10,5 artacak. Çin, ekonomik yavaşlamayı önlemek için bu yıl karayolu altyapı yatırımlarına 1,65 trilyon yuan (253 milyar dolar), demiryolları için de yaklaşık 800 milyar yuan (122 milyar dolar) harcama yapacak. Ayrıca 20 su koruma projesi ve 50 yeni havalimanı yapılması da ekonomik planda yer aldı.


Ulaşım sektörüne yönelik altyapı yatırımlarının açıklamasından sonra Hong Kong Borsası'nda işlem gören Çinli lojistik şirketlerinin hisse fiyatları yaklaşık yüzde 5 arttı.


Milliyet



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer alıyor:



ÇİN, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına...