03 / 05 / 2024

Çin bina çökmesi

Çin bina çökmesi

Çin'in merkezinde bulunan Hunan eyaletinde bulunan bir apartman çöktü. Çöken binanın altından 15 kişiden 5'inin cesedine ulaşıldı.

Çin Cıciang'de 5 katlı bina çöktü: 7 kişi öldü!

Çin’in Cıciang eyaletinde 5 katlı bir binanın çökmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. Binada yaşayan 58 kişi, güvenli yerlere tahliye edildi.

Çin'de 5 katlı 3 bina çöktü!

Çin'in Wenzhou kentinde 5 katlı bina 3 bina çöktü. Enkaz altında kalan insanlar için kurtarma çalışması sürüyor.

Çin'de birbirine bitişik 4 bina çöktü!

Çin'in doğusundaki Cıciang eyaletinde birbirine bitişik dört binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Çin'de inşaat çökmesi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi! 

Çin’de inşaat sahasında yaşanan  çökme nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Konut alacak vatandaşlar, İzmir depreminin ardından binaların yapım özelliklerini araştırmaya başladı. Depreme dayanıklılıkta en önemli unsurlardan olan bina yaşı bu dönemde dikkat çekiyor. Bazı fırsatçılar evlerini satmak için bina yaşını genç gösteriyor. Peki, bina yaşı en fazla kaç olmalı?

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Ahmet Davutoğlu İstanbul’da partisi için bina kiraladı!

Kasım ayında parti tabelasını asmayı amaçlayan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da bulunan parti binasını seçti. Burada bulunan çalışmalar eski AKP’li Selim Temurci Temurci tarafından yürütülüyor.

Uzel'in bina ve arazisinin satışı iptal!

Uzel Makine Traktör Fabrikası bina ve arazisinin, 1. İflas Müdürlüğü'nde 15 Mayıs tarihinde yapılan ihalede ipotek alacaklısı Vera Varlık'a 223 milyon 700 bin liraya satışı İstanbul 5 İcra Mahkemesince iptal edildi...

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

İmar affı için dikkat çeken uyarı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bina çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından inşaat uzmanları, "imar affı" uygulamasıyla ilgili uyardı.

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

Kartal Belediyesi'nden çöken bina açıklaması!

Kartal Belediyesi, Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Kartal'da binanın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 11'e yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da bina çökmesi sonucu ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. 

Çin bina çökmesi Haberi

Çin bina çökmesi

Çin'in merkezinde bulunan Hunan eyaletindeki bir bina çöktü. Olay sonucunda 5 kişi hayatını kaybetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yerel yetkililer, Çıncou kentinin Ruçıng ilçesinde çöken apartmanda enkazın altındaki 12 kişiden 5’inin cesetine ulaştı.

Yetkililer, enkaz altında yaralı çıkarılan 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 

Kurtarma ekipleri, kendi imkanlarıyla yapılan binada yaşayan 27 kişiden 15’inin olay sırasında binada olmadığının belirlendiğini...