12 / 05 / 2024

çin demiryolu yatırımı

çin demiryolu yatırımı

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un maliyeti merak ediliyor. Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Artaş İnşaat 2019 yılı yatırım planlarını hazırladı!

Yılı anahtar teslim süreciyle kapatan Artaş İnşaat, 2019 için de yatırım planlarını hazırladı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tam gaz çalışmaya devam” dedi...

Yemenli yatırımcılardan Türkiye'de inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilciğinin programına katılan 50'ye yakın Yemenli iş insanları, Türkiye'de enerji, gıda ve inşaat alanında görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Malazgirt'e örnek inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Muş’un Malazgirt ilçesine sahip çıkması üzerine ilçede yaşayan vatandaşlar ile başka il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar Malazgirt’te inşaat yatırımı yapmaya başladılar.

Çin demiryolu yatırımlarını hızlandırdı!

Çin, demiryolu yatırımlarını hızlandırma kararı aldı. Çin’in demiryolu işletmicisi China Railway Corporation konu ile ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Ahmet Muhlis Cüher İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmet Muhlis Cüher İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Ahmet Muhlis Cüher tarafından 56 milyon 742 bin TL sermaye ile 21 Kasım'da kuruldu. 

Halk GYO kira sertifikası ihracı için Halk Yatırım'ı yetkilendirdi!

Halk GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ihraç tavanına ilişkin bildirim yayınladı. Halk GYO kira sertifikası ihracı için Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'yi yetkilendirdi.

Miracol Yapı İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Miracol Yapı İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Nicolera Güzel tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Hartaş Grup Hafriyat İnşaat Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  kuruldu!

Hartaş Grup Hafriyat İnşaat Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İhsan Baki tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Çin'in demiryolu yatırımları 121 milyar doları aşacak!

Çin'de, Çin Demiryolları tarafından koyulan 800 milyar yuanlık (121 milyar 40 milyon ABD Doları) sabit yatırım hedefinin aşılacağı öngörülüyor.

çin demiryolu yatırımı Haberi

çin demiryolu yatırımı

China State Railway Group Co. Ltd. (Çin Devlet Demiryolları) tarafından dün yapılan açıklamada, ülkede demiryollarına yapılan sabit yatırımlarda, 2020 yılının ilk yarısında, koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine karşın artış yaşandı. Açıklamada, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış kaydedilerek 325,8 milyar yuana (yaklaşık 46,12 milyar dolara) ulaştığı ifade ediliyor. 
 
Projelerin bütünü ele alındığında, demiryolu altyapısına yönelik olanlar bir yıl öncesine göre yüzde 3,7 kadar arttı ve 245,1 milyar yuana yükseldi; böylece 1 Temmuz itibarıyla bin 178 kilometre yeni demiryolu hizmete alınmış oldu.
 
Yılın ilk üç aylık döneminde devlet demiryollarına yapılan yatırım, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 21 oranında azalarak 79,9 milyar yuana düşmüştü. Yılın ikinci üç...