09 / 05 / 2024

Çin Huangmao Denizi köprü inşaatı

Çin Huangmao Denizi köprü inşaatı

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Marmara dün gece sallandı! Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyardı: Süre dolmak üzere, 7 şiddetinde...

Dün gece saat 23:05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul için uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ege Denizi Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek!

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili çalışma başlattı. Oluşturulan heyet İzmir'in yapı kalitesini inceleyecek...

Filipinler, Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edecek!

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in bölge ülkeleri arasında egemenlik ihtilaflarının oluştuğu Güney Çin Denizi'nde yeni yapılar inşa edeceği açıklandı...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Rize'de yat limanı sahasına inşa edilecek şehir hastanesine tepki!

Rize'de yat limanı sahasına dolgu yapılarak inşa edilecek olan Rize şehir hastanesine Saltuk Deniz tepki gösterdi. Saltuk Deniz, "Rize'de zaten her şey için hemen denizi dolduralım deniyor" dedi...

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

Kuzey Denizi'ne yapay ada inşa edilecek!

AB ülkeleri, Kuzey Denizi’nde Dogger Bank olarak bilinen ve derinliği 15 ile 36 metre arasında değişen sığlık alana ada inşa edecek. Proje Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda’ya elektrik enerjisi sağlayacak.

Crystal Lagoons denizi olmayan şehirlere deniz götürecek!

Çölde bile yapay denizler inşa eden Crystal Lagoons, Türkiye’ye adım attı. Hedefinde konut ve resort otel projeleri olan Crystal Lagoons, denizi olmayan şehirlere de ‘deniz götürmeyi’ planlıyor. Şu ana kadar 40 projeye teklif sunuldu

Şehrin kabalığından kurtulmak için denizlerde inşaat çözüm mü?

Şehirler giderek kalabalıklaştığı için denizi doldurarak yeni alan yaratmak ve yüzer evler inşa etmek daha ekonomik hale geliyor. Fakat bu bir çözüm mü?

Çin Huangmao Denizi köprü inşaatı Haberi

Çin Huangmao Denizi köprü inşaatı

Koronavirüs sürecinin ardından alt yapı yatırımlarını hızlandıran Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapına başlandı. Huangmao Denizi üzerinde yapılması planlanan köprünün çalışmalarına 6 Haziran tarihinde başlandı.
 
Bu, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfezi bölgesinde, Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü ve Shenzhen-Shongshan Köprüsü’nün ardından yapılması planlanan deniz üzerinde bulunan üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.
 
Yeni proje, Zhuhai’deki Gaolan Limanı’ndan başlayarak Taishan’dan başlayıp Doushan’da tamamlanacak. Denizi aşan otoyol, öte yandan, Hong Kong-Zhuhai-Macao’yu hem doğuya ve Xintal otoyoluna hem de batıdaki sahil otoyollarına bağlayacak. 31 kilometre uzunluğunda yer alan iki yönlü altı şeritli olacak otoyolda hız limiti saatte 100 kilometre olacak. Projeyenin hizmete açıldığı sürenin ardından 100 yıl boyunca kullanılması...