16 / 05 / 2024

Çin köprü kazası

Çin köprü kazası

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Yalova Aşıklar Köprüsü'nde tadilat yapıldı!

Köprüyü ulaşıma kapayan zabıta ekipleri ardından bir vinç yardımı ile tabelaya ulaştı. Yapılacak tadilat işlemi için köprü halka kapatıldı. Tadilat bittikten sonra da köprü yeniden vatandaşlara açıldı.

Riva'daki trafik kazasında 3. köprü inşaatında çalışan 4 işçi hayatını kaybetti!

Beykoz Riva yolunda meydana gelen kazada, üçüncü köprü inşaatında çalışan 4 işçi yaşamını yitirdi. Biri ağır 2 kişi de yaralandı. İşçilerin cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Zonguldak Çaycuma'daki köprü kazasının davasında son durum!

Çaycuma'da, 11 kişinin tm öldüğü, 4 kişinin bulunamadığı köprü faciasının davası sürüyor. Zonguldak İdare Mahkemesinin, ölenlerin yakınlarına 20'şerbin lira manevi tazminat ödenmesi kararını Danıştay bozdu.

2015’in köprü-otoyol geliri: 880 milyon TL!

Türkiye’de köprü ve otoyollardan elde edilen gelir, geçen yıl 880 milyon 227 bin 680 lira oldu. Bir önceki yıl ulaşılan rakam 850 milyon TL’ye karşılık geliyordu.

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Boğaziçi Köprüsü'nü Bayındırlık Bakanlığı'ndan istemiş. İstanbulluların köprünün bedelini defalarca ödediğini söyleyen Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı için köprünün renginin de değiştirileceğini söylemiş.

3. Köprü inşaatında ölen 3 işçi için dava açıldı!

Geçen yıl 5 Nisan'da 3'üncü Boğaz Köprüsü inşaatında meydana gelen olayda 3 işçi yaşamını yitirmişti. Konuyla ilgili soruşturma tamamlandı. 7 sanığa dava açıldı..

1987 yılında Boğaz'a 3. köprü inşa edilecekmiş!

1987 yılında Belediye, Boğaz'a 3. köprüyü inşa etmeyi düşünmüş. Köprü inşaatının yanında Haliç üzerine 4. köprü inşa edilecekmiş. Boğaz ve Haliç köprüleri ve tüpgeçit için İngiliz-Fransız konsorsiyumu 250 milyon dolarlık kredi teklif etmiş.

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı için verilecek kredi, Almanya Hükümeti'nin onayına takılıp durmuş. 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapılsa da Alman Hükümeti'nin onayına takılan kredi, köprü inşaatını bir ay durdurmuş.

Londra'da inşa edilecek çılgın köprü için yarışma düzenlendi!

Londra'da Thames Nehri üzerine yeni ve ikonik bir köprü inşa edilmesi için proje yarışması yapılıyor. Şu anda 200'den fazla köprünün bulunduğu nehir üzerine yapılacak yeni köprü için 74 proje başvuru yaptı.

Balıkesir Üniversitesi mimarlık öğrencileri 3.köprü inşaatını inceledi!

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 3. boğaz köprüsü ve Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu inşaatına düzenlenen teknik gezi kapsamında incelemelerde bulundu.

Keçiören'e Fatih Köprüsü'ne kardeş köprü inşa edilecek!

Fatih Köprüsü'ne kardeş köprü geliyor. Proje çalışmaları büyük oranda tamamlanan köprüde ilk kazmalar yaz aylarında vurulacak. Keçiören'in trafik yükü azalacak..

1985 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için 1.280 yapı yıkılacakmış!

1985 yılında inşa edilecek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Mahmutbey ve Kozyatağı arasında yapılacak 2. Çevreyolu için bin 280 yapı yıkılacakmış. Yıkılacak yapıların sahiplerine, 18 milyar lira kamulaştırma bedeli ödenecekmiş.

Atina, Plaka Köprüsü’nü inşa edecek!

Atina Politeknik Üniversitesi Rektörü Yannis Golias, geçen hafta selde yıkılan Osmanlı dönemine ait tek kemerli taş köprünün yeniden inşa edileceğini söyledi.

Çin köprü kazası Haberi

Çin köprü kazası

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde bulunan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan göre, Şaanşi eyaletine bağlı Hancong kentinin Mienşien bölgesinden bir nehir üzerine inşa edilen köprüde direk dikme makinesi devrildi.    

Olay yerinde 3 kişinin cesedine ulaşılırken, hastaneye kaldırılan 9 kişiden 2'si kurtarılamadı. Kalan 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor.     

Yerel hükümet, kazanın nedenine ilişkin soruşturma...