30 / 04 / 2024

çin kum seddi görselleri

çin kum seddi görselleri

ABD Donanması’nın Pasifik Filosu Komutanı Amiral Harry Harris, Çin’in Güney Çin Denizi’nde denizi doldurarak bir “kum seddi” oluşturduğunu söyledi..

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Gram altında dev rekor gelecek! Tarih resmen verildi! Hemen bakmayan sonra aklını kaçırır!

Gram altın  tarihi rekorlar kırdı. Yeni seviye o zaman geliyor! Görülmemiş rakam için kum saati ters çevrildi! İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörüne nisan zammı geldi mi? Çimento, demir, kum ve tuğla fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründe maliyetler gittikçe artıyor. Bu artışın altında son zamanlarda demir, çimento, tuğla ve kuma yapılan zamlar yer alıyor. Peki çimento, tuğla, demir ve kum fiyatları bugün kaç lira? İşte 4 Nisan çimento, demir, tuğla ve kum fiyatları...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Adıyaman Emniyet Müdürü'nden inşaat işçilerine yardım!

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, aracıyla seyir halindeyken gördüğü inşaat işçilerinin yanına gidip sohbet etti. Alper, kürekle el arabasına kum doldurdu.

Nijerya'da pet şişelerden konforlu evler inşa ediliyor!

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın bir banliyösünde pet şişeden evler inşa ediliyor.Binanın inşa süreci şaşırtıcı derecede basit. Boş plastik şişeler, istiflenmeden ve naylon kordonla bağlanmadan önce kum ve molozla dolduruluyor, daha sonra kil veya harçla sıvalanıyor...

TOKİ Türk Seddi'nin inşasına devam ediyor!

Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra yapılan ve dünyanın en uzun üçüncü duvarı özelliğindeki "Türk Seddi"ni örme çalışmaları sürüyor.

Royal Kum İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Kum İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sunay Derinbay tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de kuruldu.

Çin'in yapay adası uzaydan kare kare görüntülendi!

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek yaptığı yedi adaların yapılma süreci uzaydan kare kare görüntülendi.

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Antalya Konyaaltı Sahili'nde yapılaşmadan dolayı sahil kaybı oldu!

Antalya'da her yıl milyonlarca turist ağırlayan Konyaaltı Sahili'nde 70 metreye varan sahil kaybı olduğu belirlendi. Boğaçayı`nda inşaat için kum-çakıl alınması ve dalgaların oluşturduğu erozyon nedeniyle sahil kaybı olduğu belirlendi.

çin kum seddi görselleri Haberi

çin kum seddi görselleri

Harris, Çin’in mercan adalarına kum pompalayıp üzerini de betonlayıp 4 km’lik kara parçası yarattığını kaydetti. Çin ve komşularının Güney Çin Denizi’nin belirli bölgelerinde hak iddiaları var. Çin ise çalışmaların meşru olduğunu, söz konusu alanda “egemenlik hakları” bulunduğunu savunuyor.Son aylarda Çin’in yapay adalar oluşturmak için inşaat yaptığına dair fotoğraflar ortaya...