03 / 05 / 2024

çin Modern Land şirketi

çin Modern Land şirketi

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Mücbir sebep devam eden bölgelerde yeniden yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. İşte ödeme takvimi ve başvuru süresi...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

TMSF'den Yaşamevim ödemelerine yönelik açıklama!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Yaşamevim Gayrimenkul A.Ş hakim ortağı ile sürdürülen borcu için yapılandırma görüşmelerin son aşamaya gelindiğini açıklayarak mutabakat neticesinde kayıt kabul işlemleri yapılacağını bildirdi. 

Ev sahiplerine yapılandırma müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine yapılandırmadan faydalanmaları için mektup gönderdi. Mektupta kira geliri elde edemeyen ve eden ev sahipleri için yapılandırma şartları açıklandı.

Emlak borçları yapılandırmasında son tarih 31 Ağustos! 

Milli Emlak Genel Tebliğ'inde vadesi geçen bazı ödemeler için yapılandırma olanağı tanındı. Yeni yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Ağustos. 

13 bin 500 vakıf kiracısı için yapılandırma başvuruları 28 Şubat'ta sona eriyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 13 bin 500 vakıf kiracısı için başvuru sürecinin 28 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı. 

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi tamamlandı. Emlak vergisi taksitlerini ödemeyi unutanlar için yapılandırma müjdesi geldi. Emlak vergisi borcu nasıl silinir? İşte başvuru şartları ve tüm merak edilenler...

Yeniden düzenlendi! Yüzde 90 indirim!

Kamu borçlarına yönelik yapılandırmanın ayrıntıları, yayımlanan tebliğle düzenlendi. Vergi ve idari para cezaları için yapılandırma hakkından faydalanacak borçluların, ödemelerini peşin yapmaları durumunda, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarların yüzde 90’ı silinecek.

çin Modern Land şirketi Haberi

çin Modern Land şirketi

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land'in kupon ödemesini kaçırdığını duyurmasıyla Evergrande Group'un borç krizinin sektörü etkileyeceği tedirginlikleri yükseldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Modern Land (China) Co Ltd, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Çin Devlet Planlama Teşkilatı, likiditeye ilişkin çoğalan endişelerden sonra bugün büyük miktarda dolar cinsi borcu olan gayrimenkul şirketleriyle toplam ihraç miktarları ve ödeme kabiliyetleriyle ilgili görüşme yapacak.

Evergrande son anda ödeme yaptı

Evergrande Group dolar cinsi bir tahvilinin faiz ödemesi için yeterli parayı geçtiğimiz hafta banka hesaplarına aktararak şirketin temerrüte düşmesine engel oldu.

Çinli Fantasia Holdings de 206 milyon dolar tutarlı borcunun ödemesini zamanında gerçekleştirememişti.

Çinli gayrimenkul şirketlerinin hisseleri, Çin'in pilot emlak vergisi uygulama planına...