08 / 05 / 2024

çin Şiluodu santrali

çin Şiluodu santrali

Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi konumundaki Çin dünyada üçüncü, ülkede ikinci büyük hidroelektrik santrali olan Şiluodu santralini devreye soktu, 2005'de başlanan projenin tamamı 2015'te 18 ünitenin inşasıyla tamamlanacak...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Siemens, Tataristan'da doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek!

Siemens, Nizhnekamskneftekhim ile Tataristan'da 495 MW kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santrali inşa edecek. EPC müteahhidi olarak ENKA'nın projedeki payı 245 milyon Euro.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

çin Şiluodu santrali Haberi

çin Şiluodu santrali


Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi konumundaki Çin'de yeni kurulan santralin br ünitesinin 770 bin kilovat elektrik üretme kapasitesine sahip olacağı kaydedildi.


Üç Boğaz ve Itaipu hidroelektrik projelerinin ardından dünyada üçüncü sırada yer alan santralin toplamda 13,86 gigavat elektrik üretme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.


Çin'in güneybatısındaki Yunnan ve Sıçuan eyaletlerindeki Cinşa nehri üzerinde 2005'de başlanan projenin tamamı 2015'te 18 ünitenin inşasıyla tamamlanacak.


Dünya...