05 / 05 / 2024

çin teleskop

çin teleskop

Çin'in Guizhou eyaletinde bir vadide yükselen teleskobun çanağı 500 metre genişliğe ulaştı. Çin, FAST teleskobuyla Porto Rico'daki 305 metre genişliğindeki Arecibo Gözlemevi'ni geride bırakmayı planlıyor.

Çinli mühendisler 500 metre çapında teleskop inşa ediyor!

Çin'in Guizhou bölgesinde çarpıcı bir değişim yaşanıyor. Çinli mühendisler söz konusu bölgede yer alan Pingtang'a tam 500 metre çapında devasa bir teleskop inşa ediyor.

Teleskop arayanlar için en iyiler burada. 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Taşınabilir başlangıç için olanlardan gelişmiş özellikli teleskoplara gökyüzü meraklıları için çok satan teleskoplara baktık. İşte özellikleri ve fiyatları...

Çinli mühendisler 500 metre çapında teleskop inşa ediyor!

Çin'in Guizhou bölgesinde çarpıcı bir değişim yaşanıyor. Çinli mühendisler söz konusu bölgede yer alan Pingtang'a tam 500 metre çapında devasa bir teleskop inşa ediyor.

Sinpaş, Bosphorus City Ortaköy'de teleskop hediye edecek

Ortaköy'deki Göl Kule Residence'larda ev alanlara Sinpaş, Küçükçekmece gölüne de uğrayan kuşların göçlerini izleyebilmeleri için teleskop hediye ediyor

Orta Asya'nın en modern pazarı Genç Çelikler İnşaat'tan

Türkmenistan'da dünyanın en büyük açık pazarlarından birisi olan tarihi ''Çöl Pazarı'', Türk inşaat şirketinin yapacağı modern tesislere taşınacak. Genç Çelikler İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş, 152 milyon dolara Orta Asya'nın en büyük açık pazarını kuracak.

ECA'nın doğduğu yer kentsel dönüşüm için yıkılacak

Dragos'taki kentsel dönüşüm projesi, sanayicileri de bir araya getirdi. Bölgede fabrikası ya da yönetim binası bulunan şirketler ile şahıslar çalışmaları hızlandırmak ve itici güç olmak için bir dernek çatısı altında buluştu

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

çin teleskop Haberi

çin teleskop

Çin'in Guizhou eyaletinde bir vadide yükselen teleskobun çanağı 500 metre genişliğe ulaştı.


Milliyet'in aktardığı habere göre Çin, 500 metre genişliğinde olan Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) inşasını bitirmek üzere. Teleskobun aynasına 4 bin 450 adet üçgen şekilli panel monte edildi. Çin, FAST teleskobuyla Porto Rico'daki 305 metre genişliğindeki Arecibo Gözlemevi'ni geride bırakmayı planlıyor. Çin, FAST sayesinde evrenin kökenine uzanan araştırmalar yapacak ve Dünya dışı akıllı varlıkların izini arayacak. Temeli 2011 yılında atılan teleskop, 180 milyon dolara maloldu.


DAHA ZAYIF SİNYALLERİN PEŞİNDE

Uzay araştırmalarında bugüne kadar ağırlıklı olarak dış kaynaklardan elde edilen verilerin kullanıldığını belirten Çinli gökbilimciler, FAST sayesinde uzay keşfinde atılım yapacaklarına inanıyor. Çin Astronomi Topluluğu genel direktörü Wu Xiangping, FAST sayesinde uzaydaki daha zayıf ve uzaktaki radyo sinyalini tespit edebileceklerini söyledi.


2020'de...