19 / 07 / 2024

çin treni kılıç

çin treni kılıç

Çin, saatte 500 kilometre hızı aşacak şekilde tasarlanan yeni treni "Kılıç"ın yapımını tamamladı. Şinhua ajansının haberine göre; Çin'in kuzeyindeki liman kentlerinden Çindao'da yapılan ve dış tasarımı kılıcı andıran tren, kamuoyuna tanıtıldı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Teslim için gün sayan Kılıç Vadi Evleri'nde 8.8 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! 

Kılıç Vadi Evleri projesi Kılıç İnşaat imzası ile inşa ediliyor. Toplamda 71 konutun yer aldığı projede satış süreci devam ediyor.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesini umduklarını belirtti ve bu konuda öncülük edenlere teşekkür etti. İşte detaylar...

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Asgari ücret, gelir vergisi... Kılıçdaroğlu'ndan 7 kalem için vaat

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yayınladığı son videosunda orta sınıf için vaatlerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.

İzmir'de Kültürpark tartışması: İnşaata açılıyor mu?

Kültürpark için koruma amaçlı imar planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile onaylanması tepkilere neden oldu.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Bursa-Osmaneli Demiryolu projesi için ihaleye çıkılıyor!

2012 yılından bu yana bir türlü tamamlanamayan Bursa-Osmaneli Demiryolu projesi için ihaleye çıkılıyor.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

çin treni kılıç Haberi

çin treni kılıç

 

Süratinin yanında teknolojik donanımı ve yolcu taşıma kapasitesindeki artışla da dikkati çeken "Kılıç"ın birkaç ay sonra test seferlerine başlayacağı kaydedildi.

Çin'de şu anda demiryolu ulaşımında kullanılan en hızlı araçlar, Pekin-Şanghay arasında çalışan, "Gaotie" olarak da bilinen "Yeni Nesil Barış" serisi. "Gaotie" serisi trenler, saatte 486 kilometre hıza ulaşabiliyor. Çin'de 90 bin kilometrelik toplam demiryolu uzunluğunun, 2020'de yeni açılacak hatlarla 100 bin kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

AA

 

...