05 / 05 / 2024

çin Üç Boğaz Barajı

çin Üç Boğaz Barajı

Dünyanın en büyük hidroelektrik projesi olan Çin'deki "Üç Boğaz Barajı"nın 2003'te hizmete girmesinden bu yana 800 milyar kilovatsaat elektrik ürettiği bildirildi. Bu elektrik ülkenin geçen yıl tükettiği toplam elektriğin yüzde 15'i olarak belirlendi...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanal İstanbul Projesi'nin yapılması, İstanbul Boğazı'nın geleceği için artık zaruret halini almıştır. Kanal İstanbul, sadece bugünün değil yarının da projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı’nı kazalardan kurtaracak projedir" dedi...

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul Boğaz'ı tasarısına dair açıklama!

CHP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı İstanbul Boğazı yetkilerinin devriyle ilgili tasarı için, "Tüm hukuki yollara başvurulacak” dedi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

Kızılay boğaz manzaralı köşk kiraladı!

Kızılay, Rumeli Hisarı’nın üst kısımlarında aylık 12 bin dolara boğaz manzaralı ve yüzme havuzlu tarihi ahşap köşk kiraladı. Kiralama işlemi için 10 bin dolar da emlakçı payı ödendiği belirtildi. Köşke alınan mobilyalar ve yapılan tadilata ise 600 bin TL harcandı.

İnşaat sektörü Boğaz’da canlandı!

Çevre Bakanı Kurum ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na yönelik açıklamasında “Üsküdar’da bin 849 konutu başlattık, yatay mimariye, Boğaz’ın siluetine uygun mimariyi yapacağız” dedi. Ancak özellikle Çengelköy’de kadraja giren tablo ‘sokaktaki durumun’ farklı olduğunu ortaya koydu...

Gerard Depardieu: Boğaz'dan ev almak istiyorum!

Fransız sinemasının efsane oyuncularından olan Gerard Depardieu, Cansel Elçin ile buluştu. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Depardieu, Elçin'e Boğaz'dan ev alma hayali olduğunu söyledi.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'nın oturduğu Boğaz manzaralı villayı sattı!

Boşandığı eşi Şeyma Subaşı'nın Boğaz manzaralı villasını satışa çıkaran Acun Ilıcalı, 56 milyon liraya aldığı mülkü 50 milyon liraya sattı. Paris'te tatil yapan Şeyma, taşınmak için İstanbul'a döndü.

Boğaz’da inşaat zorlaşacak!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; dünya incisi İstanbul Boğazı’nda çarpık yapılaşmaya ‘dur’ diyecek. Artık hiçbir kurum, kurulun bilgisi dışında plan yapıp yapılaşma için izin veremeyecek. 

Mesut Özil ve Amine Gülşe Boğaz'dan ev bakıyor!

Futbolcu Mesut Özil ve oyuncu Amine Gülşe, evlilik hazırlıklarına hız verdi. Çiftin Boğaz'da ev arayışına girdiği, yeni evleri için 25 milyon TL'yi gözden çıkardıkları öğrenildi.

çin Üç Boğaz Barajı Haberi

çin Üç Boğaz Barajı

Şinhua ajansının baraj yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, Üç Boğaz Barajı'nın ilk türbininin devreye girdiği 2003'ten bu yana 800,2 milyar kilovatsaat elektrik ürettiği ve bunun da ülkenin geçen yıl tükettiği toplam elektriğin yüzde 15'i olduğu kaydedildi.


Tesisin 11 yılda ürettiği elektriğin 400 milyon ton kömürün daha az tüketimi, yani 800 milyon tonluk karbon dioksit ve sekiz milyon tonluk kükürt dioksit azalmasına eşit olduğu ifade edildi.


1993 yılında 22,5 milyar dolarlık bütçeyle başlatılan barajın ilk jenarötürü 2003 yılında hizmete girmiş, sonuncusu ise 2012'de devreye...