10 / 05 / 2024

çin uganda

çin uganda

Çin, bu kez de Uganda'dan petrol sahası satın aldı. Uganda 'da 2 milyar dolar değerindeki Kingfisher Petrol Sahası ihalesini Çin'in Ulusal Offshore Petrol Şirketi kazandı.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

Uganda'da 3 katlı bina çöktü: 9 ölü!

Uganda'nın başkenti Kampala'da inşaat halindeki 3 katlı binanın çökmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi.

Türk mühendislerden Uganda'ya köprü!

Türk mühendis liderliğindeki 9 uluslararası gönüllü mühendis, Uganda'da Bududa bölgesinin Bukalasi köyüne gitti. Mühendisler, köylülerle yaya köprüsü inşa etti.

Uganda'dan ASB Grubu’na 47 bin dönümlük arazi tahsisi!

Uganda, Türk şirketi ASB Grubu’na et üretimi amacıyla hayvancılık için büyük bir arazi tahsisi gerçekleştirdi. Şirket 300 milyon dolarlık yatırımla 15 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak.

ASB'den Uganda'ya 600 milyon dolarlık yatırım!

Petrol, doğalgaz, elektrik, inşaat ve gemi taşımacılığı alanlarında faaliyet gösteren ASB Grup, Uganda'nın başkenti Kampala'da 600 milyon dolarlık yatırım yapacak...

Çin’den Afrika’ya milyarlarca dolarlık yatırım!

Çin Başbakanı Li Keqiang, tarihi Afrika temaslarının son durağı Kenya'da milyarlarca dolarlık 17 anlaşmaya imza attı. Kenya, Uganda ve Ruanda’yı birbirine bağlayacak modern demiryolu projesi (SGR) bunlardan en önemlisi...

Çin, Uganda'dan petrol sahası satın aldı!

Çin, bu kez de Uganda'dan petrol sahası satın aldı. Uganda 'da 2 milyar dolar değerindeki Kingfisher Petrol Sahası ihalesini Çin'in Ulusal Offshore Petrol Şirketi kazandı.

Türkler, Uganda'nın Casubi bölgesinde cami restore ediyor!

Uganda Kralı I. Mutessanın 1844 yılında yaptırdığı cami Türk hayırseverler tarafından restore dilerek yeniden ibadete açılacak. Caminin yanında bir de okul inşaatı gerçekleştiriliyor...

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

çin uganda Haberi

çin uganda


Ukrayna'dan tarımsal üretim için arazi kiralayan Çin, bu kez de Uganda'dan petrol sahası satın aldı. Uganda'da 2 milyar dolar değerindeki Kingfisher Petrol Sahası ihalesini Çin'in Ulusal Offshore Petrol Şirketi kazandı. Uganda Enerji Bakanı Peter Lokeris, 635 milyon varil rezerve sahip olan sahadan yılda 40 bin varil petrol çıkarılacağını açıkladı. Çin, geçen yıl da Kanada'nın Nexen şirketini 15.1 milyar dolara satın...