06 / 05 / 2024

Çin Ulusal Varlık Fonu

Çin Ulusal Varlık Fonu

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

Kripto varlık piyasası da deprem sonrası yardımlar için seferber oldu. AFAD, Kızılay, Ahbap ve İHH gibi STK'lar, kripto varlıkları aracılığıyla destekçilerinden bağış toplamak için cüzdan adreslerini paylaştı.

Binance ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşme yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para işlem platformu Binance, ülke varlık fonları ile hisse satışı için görüşmelere başladı. 

Bereket Varlık Kiralama'dan 45 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 45 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 175 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 175 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru!

Bereket Varlık Kiralama, 180 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

TF Varlık Kiralama 600 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, 600 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı. 

Bereket Varlık Kiralama 325 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 93 gün vadeli, planlanan tutar 225 milyon TL olmak üzere, 325 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi başvurusu yaptı. 

Bereket Varlık Kiralama 20 milyar TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 20 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, tertipler halinde, yurtiçinde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına ilişkin ihraç tavan onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı.

Bereket Varlık Kiralama 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 81 gün vadeli, planlanan tutar 100 milyon TL olmak üzere, yatırımcılardan gelebilecek yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 150 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu.

Bereket Varlık Kiralama 230 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama 45 gün vadeli, planlanan tutar 160 milyon TL olmak üzere, 230 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, 1 milyar Türk Lirası tutarında, azami 200 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu. 

Çin Ulusal Varlık Fonu Haberi

Çin Ulusal Varlık Fonu

Çin Uluslararası Radyosu - Çin’in Ulusal Varlık Fonu olan Çin Yatırım Şirketi Fonu (China Investment Corporation-CIC) daha fazla ticaret ve yatırım potansiyeli gördüğü için dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’ye daha yüksek düzeyde doğrudan yatırım yapmayı planladığını Cuma günü açıkladı. Çin için dış yatırımları, ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için kilit bir unsur konumunda bulunuyor.


CIC Başkanı Tu Guangshao, yurt dışı şubeleri kurmanın, fonun küresel genişlemeyi arttırması, ortaklığı derinleştirmesi ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi için stratejik bir hamle olduğunu söyledi. Bu kapsamda Çin Ulusal Varlık Fonu, New York temsilcilik ofisinin açılış töreni gerçekleştirildi ve Cuma günü bir yatırım semineri düzenledi.


Tu’nun açıklamalarına göre New York temsilcilik bürosunun ana fonksiyonu, Kuzey Amerika ekonomisi, finansal piyasaları ve düzenleme politikaları hakkında araştırma yapmak, iş ortaklarıyla işbirliğini güçlendirmek,...