29 / 04 / 2024

Çin ve Hindistan inşaat

Çin ve Hindistan inşaat

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya, Çin ve Hindistan’da inşaat projelerine hız verildiğini açıkladı.

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

Korkutan açıklama! 2023’ün ikinci yarısı fiyatlar resmen fırlayacak!

IEF Genel Sekreteri Joseph McMonigle, Çin ve Hindistan'dan gelen talep arttıkça petrol piyasalarının 'ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağını ifade etti. McMonigle, petrol fiyatlarının 2023’ün ikinci yarısı yükseleceğini söyledi.

Kırklareli Vize'deki Monopetra Otel ve arsası satılıyor! İhalesi 17 Temmuz'da! 

Kırklareli Vize Belediye Başkanlığı, Kırklareli ili, Vize ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde yer alan otel ve arsası satılıyor. Peki Vize'de yer alan Monopetra Otel'in ve arsasının fiyatı ne kadar? 

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker'in serveti ne kadar?

Forbes dergisine göre; Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan Murat Ülker kimdir? Ülker'in ve Yıldız Holding'in yönetim kurulunda yer alan Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi? Murat Ülker'in serveti ne kadar? İşte ayrıntılar...

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

İstanbul'un o ilçesinde yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın!

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Şeyhli'de yer alan arsayı yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Pendik'teki arsanın fiyatı ne kadar? 

Nivak Florya'da yüzde 40 peşin ve 12 ay vade fırsatı! Yeni proje!

Nivak Group tarafından Florya'ya toplamda 96 konutluk yeni proje inşa ediliyor. Nivak Florya'da konutlar yüzde 40  peşin ve 12 ay vade fırsatı ile satılıyor. Peki Nivak Florya konut fiyatları ne kadar? Nivak Florya fiyat listesi...

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, "Dünyanın En Değerli 500 Markası" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. En değerli markalarda ABD, Çin ve Japonya başı çekerken, teknoloji şirketleri liderliği kaptırmadı.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Yılın ilk yarısında Türkiye, Çin ve Hindistan gibi önemli altın takı pazarlarında satışlar düşüşe geçti. Yılın tamamında küresel satışların yüzde 3 azalışla 1.765 tona gerilemesi bekleniyor.

Gıda fiyatları uçtu! Gübre, mazot, elektrik ve tohumda indirim gelecek mi? 

Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, artan girdi maliyetleri karşısında gübrenin, mazotun, elektriğin ve tohumun indirimli şekilde bu seneye özel çiftçilere sübvanse edilmesine ilişkin çağrı yaptı. İşte gıda fiyatlarındaki son durum...

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Çin ve Hindistan inşaat Haberi

Çin ve Hindistan inşaat

Mermer ve travertende dünyanın en büyük rezervelerine sahip Türkiye’nin bu ürünlerde Hindistan ve Çin’e yaptığı ihracat  yılın 5 ayında büyük oranda artış yaşandı.  Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre Türkiye genelinde doğal taş ihracatı, ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 790 milyon dolara ulaştı. 


Bu dönemde Çin’e yapılan mermer ve traverten ihracatı yüzde 32’lik artışla 342 milyon dolara çıktı. Söz konusu ürünlerde en yüksek ihracat oranı artışı yüzde 217 ile Hindistan’e gerçekleştirildi. Türkiye’deki maden ocaklarından çıkarılan 31 milyon dolar değerindeki mermer ve traverten Hindistan’daki projelere yönlendirildi.Bu dönemde katma değeri daha yüksek olan işlenmiş doğal taş  ürünlerinde en önemli pazar olan ABD’ye ihracat yüzde 2 artışla 123 milyon  dolara, Fransa’ya ihracat yüzde 3 artışla 25 milyon dolara çıktı....