05 / 05 / 2024

çin yapay adaya izin verildi mi

çin yapay adaya izin verildi mi

Çin, Güney Çin Denizinin üzerindeki mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek bölgede yedi ada yapımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Müteahhitlere kötü haber! 80 saatte ev yapan makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmayacak...

Teknoloji hayatımızın her alanına girmeye sürekli devam ediyor. Buna göre, birçok mesleğin yerini yapay zeka alırken bu teknoloji de müteahhitleri işinden edecek gibi gözüküyor. 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı, eğer bu makine Türkiye'ye gelirse inşaatçı kalmaz ifadeleri kullanıldı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına yapay zeka çözümü! Tahliye davalarının 3-5 yıl sürmesi utanç! 

Son zamanlarda ev sahiplerinin en çok mağdur oldukları konulardan biri tahliye davaları oluyor. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yapay zeka önerisi geldi. İşte X'te paylaşılan o öneri ve yorumlar...

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Yapay zeka destekli Onvo OV43250 43 inç 109 Ekran Full HD Android Smart LED TV satışa çıktı!

Son dönemlerde elektronik cihazlarda adını sıkça duyuran Onvo, TV konusunda dev bir adım attı. OV43250 43 inç 109 Ekran Full HD Android Smart LED TV’yi üreten Onvo, bu ürünü oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

Yapay zeka gayrimenkul sektörüne de giriyor! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen yapay zekanın avantajlarından konut sektörü için de artılar yaratacağını söyledi.

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Nvidia Corp, Wall Street'in yapay zekanın oyunun kurallarını değiştiren potansiyelini henüz fiyatlandırmadığını gösteren gelir tahmininin ardından, Perşembe günü bir ABD hisse senedi için bir günlük en büyük değer artışlarından birinde %24 yükseliş yaşadı

Çalışanlar için karanlık senaryo! Yapay zekâ, gelecekte 300 milyon işin yerine geçebilir!

Golman Sachs tarafından yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları, dünyada milyonlarca çalışanın işini, yapay zeka yüzünden kaybedebileceğini ortaya koydu. Küresel bazda milyonlarca çalışan işini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Yapay zeka, 2023 sonunda Bitcoin fiyatını tahmin ediyor!

Yapay zeka, son dönemde sert yükseliş yaşayan Bitcoin için 2023 yılı sonu için fiyat tahmini açıkladı.

Sunny SN65FMN240 Frameless 65 inç 164 Ekran 4K Webos Smart TV kaç TL? 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sunny SN65FMN240 4K Smart TV, güçlendirilmiş yapay zeka ve Türkçe akıllı ses asistanı ile en akıllı, en kolay smart TV deneyimini yaşatır. Peki Sunny 65 inç Smart TV ne kadar, en uygun nereden alınır? İşte detaylar...

çin yapay adaya izin verildi mi Haberi

çin yapay adaya izin verildi mi

Çin, bölgedeki sınır tartışmalarına rağmen mercan kayalıklarına kum pompalayıp, beton dökerek sınırlarını genişletiyor ve burada yedi ada oluşturmayı planlıyor.


YAPAY ADA BİTMEK ÜZERE


Bu bölgede sınırlar konusunda devletlerarası büyük gerilim yaşanırken Çin'in 'yapay ada' ile sınırlarını genişletmesi civar ülkelerin dikkatini çekiyor. Çinli yetkililer, denizin tabanından alınan tortuların mercanlara dökülmesiyle yapılan adaların bitmek üzere olduğunu duyurdu. Asya Deniz Ulaşım Direktörü Mira-Rapp Hooper " Çin'in sınırlarıyla ilgili birçok iyileştirme projesi vardı, bu projenin çoğu bitti şimdi yapım aşamasında" dedi.



'YAPAY ADALARLA' ÇİN SINIRLARI GENİŞLETİYOR


Çin, adalara; limanlar, askeri binalar ve uçak savar inşa ederken, genişlettiği adalarla şuana kadar sınırını 500 mil aştı. Adaların büyük askeri birlikler için uygun olmadığı ancak bölgenin hava ulaşımı ve deniz petrolleri açısından bir hayli kullanışlı olduğu ifade ediliyor.


Adaları genişletmeye...