04 / 05 / 2024

çinde cam köprü

çinde cam köprü

Çinliler 300 metre yükseğe köprü yaptı. 430 metre uzunluğundaki köprü, yerden 300 metre yükseklikte olacak. Haziranda tamamlanması planlanan yaya köprüsü aynı anda 800 kişiyi taşıyabilecek.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmiyor!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşası için Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde mühendis ve işçiler yoğun şekilde çalışıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, sürüyor. Köprünün ayakları tamamlandı, dev ayaklarda son blok yarın kuleye törenle koyulacak...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü’nde inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Projede kesonun testleri ve diğer kesonun batırma işlemi için boğaz trafiğinde teyakkuza geçiliyor.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Malatya'ya yeni köprü inşa ediliyor!

Yaklaşık 45 sene hizmet veren 5 metre genişliğindeki köprünün yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi, 7 metre yüksekliğinde, 10 metre genişliğinde,  15 metre uzunluğunda kemerli köprü inşa ediyor.

Ordu Cevizdere Köprüsü 3-4 ay içinde yeniden yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ünye'de yıkılan Cevizdere Köprüsü'yle ilgili "Hedefimiz bu köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek." dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yere değiyor!

Çanakkale 1915 Köprüsü için Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde kurulan şantiyede, köprünün deniz içinde inşa edilecek ayaklarının yapımında kullanılacak kuru havuz tamamlandı.

Çin'e 6 milyon TL'lik cam köprü!

Çin'in güneybatısında yer alan Batai Dağı'nda görenleri hayrete düşüren cam köprü inşa edildi

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü İsviçre'de açıldı!

İsviçre'de dünyanın en uzun asma yaya köprüsü açıldı. Köprü, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 85 metre yüksekliğinde.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını şimdiden yüzde 23 artırdı!

ERA Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, geçtiğimiz günlerde temelleri atılan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nü gayrimenkul sektörü açısından değerlendirdi. Atalay, köprü bittiğinde bölgeye ulaşımın kolaylaşacağını, bu sayede turizm ve ticaretin de gelişeceğini belirtti.

çinde cam köprü Haberi

çinde cam köprü

Çinliler 300 metre yükseğe köprü yaptı. 430 metre uzunluğundaki köprü, yerden 300 metre yükseklikte olacak. Haziranda tamamlanması planlanan yaya köprüsü aynı anda 800 kişiyi taşıyabilecek. “Vadi üstü cam köprü” fikri ilk olarak geçtiğimiz yıl hayata geçirilmişti. Yerden 180 metre yükseklikte asılı duran bu ilk köprü yoğun turistik ilgiye maruz kalmıştı. Bunun üzerine yetkililer, daha da ürkütücü bir köprü yapmaya karar...