25 / 08 / 2024

çinde hava kirliliğinin boyutları

çinde hava kirliliğinin boyutları

Çin' in başkenti Pekin’ de hava kirliği seviyesi indeksin üstüne çıkarken, Shi Jiazhuang şehrinde bir kadının, aşırı hava kirliliğinden dolayı yerel hükümeti mahkemeye verdiği bildirildi...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli 4 ilçesi belli oldu!

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını belirten uzmanlar İstanbul'un en kirli 4 ilçesini açıkladı.

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

TOKİ sosyal kura çekilişleri içinde milyonlarca kişinin yaşadığı büyük şehirlerden İstanbul yer almaktadır. Peki İstanbul TOKİ evleri kura çekiliş tarihi belli oldu mu, İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman? İşte detaylar!

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Ankara metruk yapılardan temizleniyor!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in dört bir yanında bulunan ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sağlık açısından da tehlike arz eden metruk binaları bertaraf ediyor. 

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Şehir hastanelerinin arazileri yanlış mı seçiliyor?

Uluslararası Şeffaflık Derneği şehir hastanelerine ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Rapora göre, bazı hastaneler bataklık alana, şahıs arazilerine, bazıları hava kirliliğinin en çok hissedildiği alana yapıldığı ileri sürüldü...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

İstanbul-İzmir arasında kısalan yol tasarrufu artıracak!

Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ile birçok alanda tasarruf sağlanması ve çevre kirliliğinin azaltılması planlanıyor.

Tuzla'daki tapu sorununa ilişkin 8 soru!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir parselde yaşanan tapu sorununa, ilçedeki sosyal tesis ihtiyacına ve çevre kirliliğinin önlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

çinde hava kirliliğinin boyutları Haberi

çinde hava kirliliğinin boyutları


Çin'in başkenti Pekin’de hava kirliği seviyesi indeksin üstüne çıkarken, Shi Jiazhuang şehrinde bir kadın, aşırı hava kirliliğinden dolayı yerel hükümeti mahkemeye verdi.


Çin’de gelecek ayın başında yapılacak olağan yıllık meclis toplantısı öncesi Pekin ve çevresinde hava kirliliği yeniden indeks ötesine çıktı. Yetkililerin tüm çabalarına rağmen hava kirliliğinin bir türlü önüne geçilemiyor. Rüzgârın esmediği zamanlarda hava kirliliği hemen kendini hissettiriyor.


Özellikle ağır sanayinin olduğu şehirlerle çevrili Pekin’de göz gözü görmez hale geldi. Halkın zorda kalmadıkça dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor.


Aşırı hava kirliğinden bunalan Pekin’in komşu eyaleti Hebei’in merkezi Shi Jiazhuang şehrindeki Li Guxinbir adlı kadın, yerel yetkilileri mahkemeye verdi. Li, daha önce de reddedilen söz konusu davası için yeniden müracaat yaptı. Li’nin, yetkililerden nefes almayı zorlaştıran kirli sis bulutları için adım atmalarını istediği...