29 / 04 / 2024

çinde konut satışları 2014

çinde konut satışları 2014

Çin'in başkenti Pekin'de yılın ilk beş ayında konut satışlarının yüzde 34,9 gerilediği bildirildi. Çin genelinde konut fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,7 azaldığı ve yaklaşık 175 milyar ABD doları olduğu açıklandı...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde!

ABD'de ikinci el konut satışları 8 ayın en yükseğinde kaydedildi. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışlarının Eylül ayında aylık bazda yüzde 7 yükseldiği açıklandı.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

İkinci el konut satışları üçüncü çeyrekte yüzde 64 arttı!

Endeksa ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM), 2020 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İkinci El Konut Piyasası Raporu” nu açıkladı. Rapora göre ikinci el konut satışları 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 64 artış yaşadı. 

2020'nin ilk çeyreğinde 341 bin 38 konut satıldı!

2020 yılının ilk çeyreğinde konut satışları yüzde 33 arttı ve 341 bin 38 oldu. 2019 sonunda gayrimenkul faaliyetlerinin büyüme oranı yüzde 13,1 olarak kaydedildi...

İpotekli konut satışlarında 8 yılın en iyi ilk çeyrek performansı!

İpotekli konut satışları, faizlerdeki düşüşün de etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 238 artışla 129 bin 299 olarak gerçekleşti...

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

2018'de kredili konut satışları düşüş gösterdi!

2018 yılında özellikle de yılın ikinci yarısından sonra yaşanan konut kredisi faiz artışı sonrasında konut kredisi kullandırılarak yapılan konut satışları oldukça azadı. Yıl içinde konut satışlarını teşvik için pek çok konut kampanyası ve konut kredisi indirimi uygulandı...

Konut satışlarındaki artış sürecek!

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin yaptığı açıklamada "Türkiye gayrimenkul sektörü, gayrisafi milli hasıla içinde önemli bir yere sahiptir" dedi. Yetgün konut satışlarındaki artışın devam edeceğini dile getirdi.

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliğinde değişiklik!

Maketten konut satışlarında yapılan düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile birlikte yürürlüğe girdi..

çinde konut satışları 2014 Haberi

çinde konut satışları 2014

Çin'in başkenti Pekin'de yılın ilk beş ayında konut satışlarının yüzde 34,9 gerilediği bildirildi.


Pekin İstatistik İdaresi'nden yapılan açıklamada, Ocak-Mayıs döneminde toplam 3,29 milyon metrekarelik konut alanının satıldığı kaydedildi.


Çin genelinde konut fiyatlarının da yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,7 azaldığı ve yaklaşık 175 milyar ABD doları olduğu açıklandı. Ayrıca ülkede konut fiyatlarının 70 büyük şehrin baz alındığı havuzda da aylık anlamda düşüş eğilimi olduğu ifade edildi.


Ülkede uzmanlar özellikle başkent Pekin'deki konut satışlarının düşmesini emlak sektöründeki soğuma işareti olarak değerlendiriyor.


Çin özellikle son dönemde hızlı artan emlak fiyatlarını yavaşlatmak için hükümet devletin satın alınabilir konut uygulamasını genişletmeye başlamıştı.


Hükümet bu yılın başında yayımlanan bir çalışma raporunda 7 milyon satın alınabilir konutun inşasına başlanacağını...