17 / 05 / 2024

çindeki megakent projesi araştırma raporu

çindeki megakent projesi araştırma raporu

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Genelsekreter Yardımcısı Fan Hıngşan, Pekin, Tiencin, Hıbey Eşgüdümlü ( Koordineli ) Kalkınma Programı'nın taslağının ilerlediğini ve araştırma raporunun tamamlandığını söyledi.

Kıyı İstanbul projesi 4 Nisan'da görücüye çıkacak!

4 Nisan'da görücüye çıkacak Kıyı İstanbul projesi 240 milyon Euro yatırımla Büyükçekmece’de yükselecek. Projede marina, butik otel ve 7 caddeden oluşan açık hava müzesi niteliğindeki çarşı birimleri yer alacak.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Piyalepaşa Camii arazisindeki otopark projesi iptal edildi!

İBB'nin otopark projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen Piyalepaşa Camii'nin bitişiğindeki 8 dönümlük arazi için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararını açıkladı.

Megakent'lerde taş kesim köyü kursunlar!

MİB Başkanı Ayhan Güner: " 'Megakent Projesi' açıkladılar, bununla beraber taş kesim (mücevher) köyü kursunlar. Üretime katkı, ancak böyle olur"

Fettah Tamince'den Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Milli Parkı açıklaması!

Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Oteller Zinciri’nin Antalya Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı içindeki otel projesi mahkemenin iptal kararına rağmen devam ediyor" haberine açıklama geldi...

Antyapı'nın Türkiye'deki ilk ofis projesi: Antplato!

Ant Yapı yurtdışı projelerine hız verdi. 3.30 milyar dolarlık 30 projeyi aynı anda yürüten şirket, yurtiçindeki ilk ofis yatırımını da satışa çıkardı. Firma, Türkiye'deki ilk ofis projesi Antplato'yu Halkalı'da inşa ediyor...

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

One Tower Ankara projesi 2015 Mayıs'ta teslim edilecek!

Mimarisiyle dikkat çeken ve tamamlandığında Ankara 'nın en yüksek konut kule ve AVM projesi olacak 185 metre yüksekliğindeki One Tower'da toplam 306 residence daire bulunuyor.

Mistral Yapı, otel projesi için Er Yatırım ile el sıkıştı!

Türkiye’nin turizm cenneti İzmir’de 216 metre yüksekliğindeki ofis ve otelden oluşan iki kulenin temelini bu ay atacak olan Mistral Yapı, otel projesi için Er Yatırım ile el sıkıştı.

Şah Deniz 2 doğalgaz projesi sözleşmesi imzalandı!

İngiliz enerji şirketi BP'nin önderliğindeki konsorsiyum, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 doğalgaz projesi için 841 milyon dolar değerinde altı ayrı inşaat ve mühendislik sözleşmesini imzaladığını açıkladı...

Şah Deniz 2 doğalgaz projesi sözleşmesi imzalandı!

İNGİLİZ enerji şirketi BP'nin önderliğindeki konsorsiyum, Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 doğalgaz projesi için 841 milyon dolar değerinde altı ayrı inşaat ve mühendislik sözleşmesini imzaladığını açıkladı...

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesi nedir?

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesinde neler var? Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm alanı içindeki Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesi nedir? İşte cevaplar...

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi müteahhitlik seçimi sonuçları!

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi rekabetçi ihale usullerine göre müteahhitlik seçimi sonuçları açıklandı. Müteahhitlik seçimi sonuçları haberimizin içindeki ekte yer alıyor..

çindeki megakent projesi araştırma raporu Haberi

çindeki megakent projesi araştırma raporu


Çin'in, Pekin ve Tiencin şehirleri ile Hıbey eyaletini birleştirerek kurmayı planladığı 110 milyonluk mega kentin taslağının şekillendiği ve araştırma raporunun tamamlandığı bildirildi. 

Şinhua ajansının haberine göre, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Genelsekreter Yardımcısı Fan Hıngşan, Pekin, Tiencin, Hıbey Eşgüdümlü (Koordineli) Kalkınma Programı'nın taslağının ilerlediğini ve diğer bakanlıklıklarla birlikte yapılan araştırma raporunun tamamlandığını söyledi. 

Çin, özellikle büyük kenderin hızlı kalkınmasıyla başlayan sosyo-ekonomik sorunlarına çare bulmak için 21 milyon nüfusa sahip Pekin ve 13 milyon nüfuslu Tiencin şehirleri ile 73 milyonluk Hıbey eyaletini birleştirerek yaklaşık 110 milyonluk nüfuslu dev bir megakent kurmayı hedefliyor. Bu üç bölgenin birleşmesiyle oluşacak alanın yüzölçümünün yaklaşık 217 bin kilometrekare olması bekleniyor. 

Yetkililer, projenin üç bölgedeki altyapı, endüstriyel gelişim ve koordinasyon ile çevre koruma, kamu hizmetleri ve piyasa mekanizmasının iyileştirilmesi...