30 / 04 / 2024

Çinden Japonyaya inşaat uyarısı

Çinden Japonyaya inşaat uyarısı

Pekin yönetimi, Japonya'nın yayımladığı "beyaz belge"de Çin ile ilgili beyanlara şiddetle karşı çıktı. Japonya'nın "gerçekleri" yeniden gözardı ettiği ve belgedeki beyanlara Çin'in katiyetle karşı çıktığı ifade edildi.

İnşaat malzemelerinde 'zam' krizi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat malzemelerinde yaşanan artışların Rekabet Kurulu tarafından incelenmesi gerektiğinden bahsetti.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Orhangazi Kültür Merkezi'nin inşaatı durdu!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kültür merkezi inşaatı ödenek yetersizliğinden nedeniyle durdu. 

Eylem Planı inşaat sektöründeki durgunluğu bitirecek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı somut projeleri içeren eylem planının, özellikle inşaat gibi sektörlerin içinden geçtiği durgunluk sürecinden çıkışını hızlandıracağını söyledi.

İnşaat sektörü yeni döneme umutla girdi!

Türkiye yeni bir sisteme geçerken, yetki alanı yeniden tanımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dümenine Murat Kurum getirildi. Yeni döneme umutla giren inşaat sektörü temsilcileri, sektörün içinden bir ismin bakan olmasından oldukça memnun kaldılar. 

İnşaatçılar, müteahhit tacirlerin sektöre girmesinden rahatsız!

Konut inşaatçıları, müteahhitlik mesleğinden olmayan tacirlerin sektöre girmesinin arsa fiyatlarını şişirdiği ve daire sayısında da arz fazlalığına neden olduğunu ileri sürüyor.

Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi Bölgesi İşletme temel kazısı, çevre koruma duvarı ve yağmursuyu şebekesi inşaat işinden müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 54 milyon 890 bin 17 TL.

Mudurnu'da içinden telefon hattı geçen inşaat tamamlanamıyor!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapımı devam eden 3 katlı bina, inşaatın içinden geçen telefon hattı nedeniyle tamamlanamıyor.

Bursa'daki inşaat mühendisleri kentsel dönüşüme destek istiyor!

Bursa Haber Gazetesi'nin yazarlarından Yunis Can Topaktaş bugünkü yazısında Bursa'daki inşaat mühendislerinin kentsel dönüşüm için destek istediğinden bahsetti. İşte Yunis Can Topaktaş'ın o yazısı..

Arazi maliyetleri inşaat sektörünü zorluyor!

DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, arazi maliyetlerinin inşaat sektörünü zorlamaya başladığını söyledi. Yılmaz, ''Yeni kurulacak kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın değişeceğini belirterek, inşaat sektörünün içinden bir bakan istiyoruz'' dedi.

Denizli Bekilli Huzurevi'nin inşaatı durdu!

Bekilli Huzurevi'nin inşaatı maddi kaynakların yetersizliğinden dolayı durdu. Bugüne kadar inşaatın yüzde 30'lunun tamamlandığını söyleyen Bekilli Huzurevi Yaptırma Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Divarcı, 'inşaata destek şart' dedi.

İnşaat sektörü, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 küçüldü!

2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü, 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 2.03, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 oranında küçüldü.

Çinden Japonyaya inşaat uyarısı Haberi

Çinden Japonyaya inşaat uyarısı

Pekin yönetimi, Japonya'nın yayımladığı "beyaz belge"de Çin ile ilgili beyanlara şiddetle karşı çıktı.Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yayımlanan "beyaz belge"de Çin'in olağan askeri büyümesi ve ada faaliyetleriyle ilgili sorumsuzca ifadelerin yer aldığı belirtilirken, Japonya'nın "gerçekleri" yeniden gözardı ettiği ve belgedeki beyanlara Çin'in katiyetle karşı çıktığı ifade edildi.


Açıklamada, Japonya'nın, Çin'in tehdit olarak görülmesinin yanı sıra Çin ile ilgili yanlış ve abartılı söylemlerinin, iki ülke arasında tansiyonu yükseltici etkisi olduğuna dikkat çekildi.


Çin'in barışçıl gelişme ve ulusal savunma politikası çerçevesinde bir yol üstlendiği kaydedilen açıklamada, stratejik amaçlarının da şeffaf olduğu dile getirildi.


Ayrıca ülkenin savunma durumu gelişiminin adil olduğu ve hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığı belirtilirken, Japonya'ya halkını yanlış yönlendirmeyi ve ilişkilerin gelişimini engelleyici bariyer koymayı bırakma çağrısında bulunuldu.


Çin'in uluslararası ve yerel yasalar çerçevesinde...