10 / 05 / 2024

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü

Ciner Grubu’nun 1.3 milyar dolarlık Kazan Soda Külü ve Elektrik yatırımı, 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü aldı. Ödülü veren Trade&Forfaiting Review, projenin çevreci özelliğinin önemine dikkat çekti.

Ciner Grubu Galler’de fabrika kuracak!

Birçok alanda faaliyet gösteren Ciner Grubu, Türkiye’nin alanında önemli şirketlerini bünyesinde barındırıyor. Ciner Grubu'nun Galler’de fabrika kurması planlanıyor.

Barcelo İstanbul kapılarını açtı!

Beş yıldızlı olarak hizmet  verecek olan Barcelo İstanbul, 1 Aralık 2018 tarihinde kapılarını açtı. Barcelo İstanbul Hotel'in binası Ciner Grubu'na yani Park Holding'e ait…

Ciner Grup'tan Bilecik Bozüyük'teki Park Cam'a dev yatırım!

Ciner Grubu, Bilecik Bozüyük'te 2013'te hayata geçirdiği cam ambalaj yatırımı Park Cam'da, üretim kapasitesini ikiye katlayarak 2.4 milyar şişeye çıkaran 2'nci fırının açılışını gerçekleştirdi.

Corendon Turizm Grubu 2 otel daha açtı!

2014 sezonu itibariyle otelcilik sektöründe büyük bir atak yaparak adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, bünyesine 2 yeni otel daha eklediğini açıkladı.

Ciner Grubu OCI Resources LP'nin yüzde 75 hissesini aldı!

Ciner Grubu, dünyanın en büyük soda külü üreticisi OCI Wyoming’in yüzde 51’ine sahip olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini satın aldı. Böylece hem Ciner Grubu hem Türkiye, soda külü üretiminde dünya lideri oldu.

Ciner Grubu OCI Resources LP'nin yüzde 75'ini aldı!

Ciner Grubu, dünyanın en büyük soda külü üreticisi OCI Wyoming’in yüzde 51’ine sahip olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini satın aldı.

2001 yılında Üsküdar Deniz Nakliyat binası müzayedeye çıkacakmış!

2001 yılında Üsküdar'daki Deniz Nakliyat binası müzayedeye çıkacakmış. Bugün Ciner Grubu'nun sahibi olduğu binaya 2001 yılında, 24 trilyon lira (273 bin 348 adet altın parası) tahmini bedel belirlenmiş.

Reysaş GYO 2014 A grubu imtiyazlı genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. reysaş GYO 2014 Yılı (A) Grubu İmtiyazlı Olağan Genel Kurul toplantı sonucunu yayınladı.

Evko İnşaat Grubu, Meot Yapı'yı satın aldı!

MEOT Yapı AŞ’yi uzun süren görüşmelerin sonunda 2014 yılının son günlerinde satın alarak EVKO İnşaat Grubu adı altında kurumsal genişleme ve marka büyümesi yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülünü aldı!

Ciner Grubu’nun 1.3 milyar dolarlık Kazan Soda Külü ve Elektrik yatırımı, 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü aldı. Ödülü veren Trade&Forfaiting Review, projenin çevreci özelliğinin önemine dikkat çekti.

Çinliler Türkiye'de enerji, maden ve turizme yatırım yapacak!

Türkiye’yi yatırımda hedef ülke olarak gördüklerini söyleyen Çin’in Tianjin Eyaleti yönetimi dün Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i ziyaret etti. Tianjin Eyaleti Başkan Yardımcısı Shushan, ilgilendikleri alanları açıkladı.

Panora GYO 2014 yılı kar dağıtım önerisini yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulunun 2014 yılına ilişkin A ve B grubu hisse senetlerine yönelik kar dağıtımı önerisi yayınlandı.

Oyak Çimento Grubu net karını yüzde 82'i artırdı!

OYAK Çimento Grubu 2014 yılında olumlu hava koşulları, seçimin etkisi, devam eden büyük projeler ve diğer altyapı yatırımlarının etkisi ile cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre %14, net karını ise % 82 artırdı.

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü Haberi

Ciner Grubu 2014 en iyi proje finansman kredisi ödülü

Türkiye’de ilk kez, bir sanayi kuruluşunu sektöründe dünyanın en büyüğü yapacak olan Ciner Grubu’nun Ankara Kazan’daki 1.3 milyar dolarlık Soda Külü Üretim ve Doğalgaz Çevrim Santralı yatırımı, “2014’ün en iyi proje finansman kredi anlaşması” ödülünü aldı. Projeye ödül, uluslararası ticaret finansmanı yayın grubu Trade&Forfaiting Review’un (TFR), küresel finans sektöründe prestijiyle tanınan başarılı anlaşmaları ödüllendirdiği TFR Awards’tan geldi. Tronadan yılda 2.7 milyon ton doğal soda külü üretimi yapacak ve doğalgaz santralıyla 800 megawatt’lık kurulu güce sahip olacak projenin yatırım tutarının 1 milyar doları, Mart 2014’te uluslararası bankalar konsorsiyumuyla imzalanan kredi anlaşmasıyla sağlanıyor. Trade&Forfaiting Review; ödülün verilmesinin başlıca nedeni olarak “bu büyüklükte bir projenin çevreci vasıflarını ve finansman için getirilen bütünsel çözümü” gösterdi.



‘EN BÜYÜK’LERİN PROJESİ

Projeyi finanse edecek bankalar konsorsiyumunda, varlıkları bakımından...