10 / 05 / 2024

çini müzesi

çini müzesi

Kütahya'da, 2010 yılında 62 yaşında vefat eden dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar anısına belediye tarafından müze oluşturulması için protokol imzalandı...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere yapılan “Panorama 1919 Müzesi”nin inşaat çalışmalarının bittiğini ve açılışının beklendiğini söyledi.

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

Kemer Sualtı Müzesi yıl sonuna yetiştirilecek!

DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu, Kemer Sualtı Müzesi'nin yıl sonuna yetiştirileceğini söyledi. Kendiroğlu, deneyimlerinden yola çıkarak müzenin daha hızlı tamamlanması için çalışacaklarını söyledi.

Ankara Kızılcahamam'a Jeopark Tanıtım Müzesi yapılacak!

Kızılcahamam Belediyesi'nin yapımına başlanacak olan Jeopark Tanıtım Müzesi için zemin etüdü yapıldı. Güney, Kızılcahamam’ın geleceğine atacak olan projelerden bir tanesi için daha çalışmaları başlatmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Antalya Kent Müzesi Projesi'nin halka tanıtımı gerçekleşti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezinde 140 bin metrekare alanda kurulacak Antalya Kent Müzesi proje tanıtım toplantısında proje kapsamında yıkılacak Atatürk Stadyumu'nun park olarak düzenleneceğini belirtti.

Sur açık hava müzesi haline dönüştürülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TOKİ kanalıyla 48 bin konut inşa edilirken Sur'da tarihsel bütünlüğün korunacağını, bölgenin açık hava müzesi haline dönüştürüleceğini ve asla rant elde edilmeyeceğini söyledi.

Karatay Mevlana Müzesi'nin çehresi değişiyor!

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, Aslanlı Kışla Caddesi ve Mevlana Müzesi civarındaki 230 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Uğur Karaibrahimoğlu: Fındık müzesi elzemdir!

Karaibrahimoğlu, yıllardır “Fındık Müzesi ve Kültür Merkezi”nin kurulamadığını, şehre prestij katacak sembol bir yapıt olarak bu müzenin mutlaka kurulması gerektiğini belirtti.

Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, proje çalışmaları devam eden Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için bilgi, belge ve eşya toplama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

çini müzesi Haberi

çini müzesi

Keler Konağı'nda düzenlenen törende, Belediye Başkanı Mustafa İça ile Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar protokolü imzaladı.


İça, törende, Kütahya'nın en önemli değerlerinden Sıtkı Olçar adına müze kurulması için son aşamaya gelindiğini söyledi. Müzenin, Maruf Mahallesi'ndeki Kemer Hamamı yanında bulunan ve kendilerince restore ettirilen tarihi konakta oluşturulacağını belirten İça, şöyle konuştu:


"Belediye Meclisimiz, daha önce Sipahi Konağı olarak adlandırdığımız bu yeri satın alarak restorasyonunu başlatmıştı. Ailenin isteği olmadan da böyle müzeyi kurmak mümkün değil. Rahmetli ustamızın eserleri burada sergilenecek. Aile hem müze kararımıza onay verdi hem de mekanı beğendi. Son olarak Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna da işlemlerimizi ileterek bütün engelleri ortadan kaldırdık. Bundan sonraki aşamada Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaat edeceğiz. İşlemler tamamladıktan sonra binayı, aileye teslim edeceğiz....