15 / 05 / 2024

Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede

Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede

Nazilli Belediyesi tarafından yapımları tamamlanan 16’ncı asırda yaşamış Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede türbelerinden sonra Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede’nin kabri de yenilenerek mezarı türbeleştiriliyor.

Eskişehir'de hayırsever iş insanları şehit Mevlüt Kahveci'nin ailesine ev hediye etti! 

Eskişehir'de hayırsever iş insanları tarafından Gara şehidi Mevlüt Kahveci'nin ailesine ev hediye edildi. 

City Harbi Otel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

City Harbi Otel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugüm Maltpe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Yıldırım tarafından kuruldu.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

Üsküdar'daki park alanı yapılaşmaya açılıyor!

Acıbadem’de Türkiye İş Bankası AŞ Vakfı (TİBAŞ) tarafından park yapılmak üzere bağışlanan ve 15 Temmuz şehidi Acıbadem Muhtarı Mert Sertbaş’ın adının verildiği yeşil alanın yapılaşmaya açılması tartışmalara neden oldu.

İş adamı İbrahim Topal şehit ailesine ev hediye etti!

Hayırsever iş adamı İbrahim Topal, Afrin şehidi Piyade Teğmen Muhammed Kır’ın ailesine rezidans hediye etti. Satış sözleşmesine, “Dairenin bedeli, TSK mensubu Afrin şehidimiz Teğmen Muhammed Kır’ın kanıyla ödenmiştir” yazıldı..

Sedat Peker 15 Temmuz şehidinin ailesine ev hediye etti!

İstanbul’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Çengelköy’deki şehitlikleri ziyaret eden Sedat Peker, 15 Temmuz şehidi Burak Cantürk’ün ailesine ev, gazi Ahmet Onay’a da otomobil hediyesi verdi.

Antalya Korkuteli'nde 32 dersliklik Lise'nin temeli atıldı!

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 32 derslikli 15 Temmuz Şehidi Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı.

Sapanca Ömer Halisdemir Sosyal Tesisi 2 ay içinde tamam!

Sapanca Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz demokrasi şehidi Astsb. Ömer Halisdemir ‘in adının verildiği spor ve sosyal tesisleri inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Eyüp Cemal Demir Parkı açıldı!

15 Temmuz Demokrasi Şehidi Cemal Demir'in adı Topçular'da bir parka verildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, parkın açılışında yaptığı konuşmada; “Rabbim 15 Temmuzları bir daha yaşatmasın” dedi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat etmeli?

Avukat Oğuzhan Efe, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat edilecek hususları kaleme aldı. İşte Harbi gazetesinde yayınlanan o yazı...

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede Haberi

Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede

Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede’nin türbelerinin yapımını tamamlayan Nazilli Belediyesi 1520-1583 yıllarında yaşamış olan Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede’nin kabrini de yeniden düzenleyerek mezarını türbeleştiriyor. Çapahasan Mahallesinde farklı yerlerde bulunan Haccenbeş Dede, Abdullah Dede ve Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede’nin yaşadıkları dönemde çok iyi arkadaş olduğunu ve halen bu arkadaşların her gece birbirlerinin mezarlarını ziyaret edip, hangi mezarda iseler orada yoğun ışık huzmesi oluştuğunu anlatan Çapahasan Mahallesi sakinleri Nazilli Belediyesinin yaptığı çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ederek Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti. Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede türbesinin Ramazan Ayı içerisinde tamamlanması talimatını veren Haluk Alıcık Ramazan Bayramında türbeyi halkın ziyaretine açacaklarını belirtti.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü teknik elemanları ve personeli tarafından...