02 / 05 / 2024

Nazilli'deki Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede'nin kabri türbe olacak!

Nazilli'deki Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede'nin kabri türbe olacak!

Nazilli Belediyesi tarafından yapımları tamamlanan 16’ncı asırda yaşamış Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede türbelerinden sonra Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede’nin kabri de yenilenerek mezarı türbeleştiriliyor.



Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede’nin türbelerinin yapımını tamamlayan Nazilli Belediyesi 1520-1583 yıllarında yaşamış olan Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede’nin kabrini de yeniden düzenleyerek mezarını türbeleştiriyor. Çapahasan Mahallesinde farklı yerlerde bulunan Haccenbeş Dede, Abdullah Dede ve Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede’nin yaşadıkları dönemde çok iyi arkadaş olduğunu ve halen bu arkadaşların her gece birbirlerinin mezarlarını ziyaret edip, hangi mezarda iseler orada yoğun ışık huzmesi oluştuğunu anlatan Çapahasan Mahallesi sakinleri Nazilli Belediyesinin yaptığı çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade ederek Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti. Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede türbesinin Ramazan Ayı içerisinde tamamlanması talimatını veren Haluk Alıcık Ramazan Bayramında türbeyi halkın ziyaretine açacaklarını belirtti.

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü teknik elemanları ve personeli tarafından yapım çalışmaları devam eden Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede türbesini yerinde inceleyen Haluk Alıcık; “Nazilli Belediyesi başkanı olduğum ilk günden itibaren hayata geçirmeye çalıştığımız projeler arasında kültürümüze sahip çıkmak vardı. ‘Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz’ sözünü hiçbir zaman unutmadık. Bu nedenle geçmişi bin yıllara dayanan Nazillimizin kültürel değerlerini bu günde yaşatmak istiyoruz. 16’ncı asırda yaşamış Haccenbeş Dede, Abdullah Dede ve Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede’nin kabirlerini türbeleştirdik. Bu değerli zatlar yüz yıllardır bu bölgede yaşayan ve hatta Çapahasan Mahallesinin yerlisi olan Cinibiş halkı tarafından çok önemseniyor. Onların anlattıkları rivayetlere göre çok iyi dost oldukları bilinen bu değerli zatların her gece ışık kümesi olarak bir mezarın üstünde binlerce yıl geçmesine rağmen hala buluştuklarını anlatıyor. Bize düşen görev Nazilli Sevdalısı olarak Nazillimizin geleceği için hizmetler yaparken geçmişine ve kültürel değerlerine sahip çıkmaktır’’ dedi.

Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede’nin türbelerini de ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık kabirler başında dualar okuyarak ruhlarını şad eyledi.


Milliyet





Geri Dön