28 / 04 / 2024

Çinin vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak

Çinin vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in işletmelerden alınan verginin KDV ile değiştirilmesine ilişkin vergi reformunu 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere inşaat, gayrimenkul ve finansal hizmetler sektörlerine de yayacaklarını belirtti.

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamuda kapsamlı bir maaş reformu uygulanması gerektiğinin altını çizdi. İşte söz konusu o açıklama...

Pazarcı esnafına sağlanacak vergi desteğinin detayları ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı pazarcı esnafına yapılacak vergi desteği sayesinde 80 bin esnaf senelik satım hadleri çerçevesinde basit usule tabi olabilecek.

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Kayıt dışı çalışan 37 bin kişi vergi mükellefi yapıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, sahada yürüttüğü yaygın ve yoğun denetimler sonucunda, geçen yıl kayıt dışı çalıştığını tespit ettiği 37 bin 319 kişinin vergi mükellefi olmasını sağladı.

Kiracı esnafa vergi desteğinin tüm detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanana esnafa vergi desteğinin tüm detayları belli oldu...

5 soruda Değerli Konut Vergisi!

Yeni vergi reformu paketi kapsamında lüks konutlar için emlak vergisine ek olarak yüzde 1 ek vergi getirildi. İşte değerli emlak vergisiyle ilgili tüm merak edilenler...

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

ABD'de Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi tasarısı!

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi temsilciler vergi reformu tasarısının detaylarını anlattı. Tasarı ABD Temsilciler Meclisi'nde görüşülmekte olan vergi önergesinden önemli farklılıkları barındırıyor. 

Geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor!

Hükümet, Gelir vergisi reformu tasarısında değişikliğe gidiyor. Tasarı ile 4. dönem geçici vergi beyannamesi kaldırılıyor.

ABD'nin vergi reformu detayları açıklandı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başekonomi Danışmanı Gary Cohn ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, vergi reformu tasarısının ana hatlarını açıkladı. Taslak Trump'ın seçim kampanyasında vaat ettikleriyle uyuşuyor.

Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırmasın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer bugünkü yazısında ''Türkiye vergi reformu fırsatını kaçırıyor mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

ABD ekonomisi yatırımlarla büyüyecek!

ABD ekonomisi, 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü. ABD Başkanı Donald Trump, görevi süresince büyümeyi vergi reformu ve altyapı yatırımlarıyla canlandırmayı planlıyor.

Çinin vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak Haberi

Çinin vergi reformu inşaat sektörüne yayılacak

Çin Başbakanı Li Keqiang, son 25 yılın en yavaş büyümesini gösteren ekonomiyi yeniden canlandırmak ve finansal riskleri engellemek için gerekli ön politika değişiklikleri zamanında yapacaklarını söyledi. 

    

Devlet radyosunda konuşan Li, hükümetin, bu yıl için belirlenen ekonomik kalkınma hedeflerinin başarılmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alacağını ifade etti. 

    

Yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik durumu yakından takip edeceklerini belirten Li, "Hükümet, önleyici ve zamanında ince ayarları güçlendirmek için mali ve parasal politika araçlarını iyi  bir şekilde kullanacak" diye konuştu. 

    

Li ayrıca, Çin'in işletmelerden alınan verginin KDV ile değiştirilmesine ilişkin vergi reformunu 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere inşaat, gayrimenkul ve finansal hizmetler sektörlerine de yayacaklarını belirtti. Vergi reformu 2012'den bu yana deneme amaçlı olarak posta hizmetleri, demiryolu taşımacılığı ve temekomunikasyon sektörlerinde uygulanıyor.

 ...