09 / 05 / 2024

Çinli İşadamları Busiadda

Çinli İşadamları Busiadda

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya'nın girişimleri ve BUSİAD Başkan Yardımcısı Cem Çakır'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Çin'de Yatırım Yapmak" konulu toplantıya; Çin'de üretimi olan dernek üyeleri katıldı.

Çinli iş adamları yatırım için Nevşehir'i radarına aldı!

Çinli iş adamları yatırım yapmak için, Nevşehir'i radarına aldı. Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği ile İstanbul Çinli İşadamları ve Sanayicileri Derneği protokol imzaladı..

Çinli yatırımcıların gözü Samsun'da!

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve Çinli işadamları Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bodrumlu genç iş adamları Bodrum'u tanıtma çalışması başlattı!

Bodrumlu genç iş adamları Seha Ergene ve Abdullah Girik, Çinli genç iş adamı Bai Yuan ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti.

Konyalı iş adamlarına Ruanda'dan yatırım çağrısı!

Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Canisius Kayizari, Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi’yle birlikte Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret ederek, Konyalı işadamlarını Ruanda ile daha fazla ticaret yapmaya davet etti.

Maltepe'li işadamları M'expo fuar projesine destek verdi!

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M'expo) için düzenlenen imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Maltepeli işadamları da, fuar projesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Maltepeli işadamlarından M'Expo Fuar Merkezi'ne destek!

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’expo) için düzenlenen imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Maltepeli işadamları projeye destek oluyor..

Altın Adamlar Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altın Adamlar Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 16 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beylikdüzü'nde, Hasan Övün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Samir Efendic'ten Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Novi Grad Belediye Başkanı Samir Efendic, “Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşları arasına iyi bir kültürel bağ var. Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek olan işadamlarını şehrimize yatırım yapmaları için davet ediyorum,” dedi.

Novi Grad Türk iş adamlarından otel yatırımları bekliyor!

Novi Grad Belediye Başkanı Efendic, Türk iş adamlarına, “Türkiye ve Bosna Hersek vatandaşları arasına iyi bir kültürel bağ var. Türkiye’deki otelcilik deneyimi yüksek olan işadamlarını şehrimize yatırım yapmaları için davet ediyorum dedi.

Türker Naslı: İşadamlarının hedefi Afrika olmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın sahip olduğu uluslararası akredite hastane potansiyeli ile çok cazip bir sağlık turizmi merkezi haline geldiğini belirterek, genç işadamlarına Afrika pazarına yönelik çalışmalar yapmaları çağr

1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!

1982 yılında Silivri'de 68 villadan oluşan tatil köyü, Suudi Arabistanlı işadamlarına satılmış. 5 milyon 200 bin dolara satılan ''Mehmetler Tatil Köyü''nde yat limanı, lokanta, gazino, diskotek ve oyun alanları bulunmaktaymış.

Çinli firma 3D yazıcıdan apartman inşa etti!

WinSun isimli Çinli bir firma, dünyanın tamamen 3D yazıcılarda üretilen parçalardan oluşan ilk apartmanını ve villasını inşa etti...

Irak'ın altyapı projelerini Türk iş adamları paylaşacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu ülkede 30 milyar doların altyapıya ayrıldığını, bunun büyük bölümünün Türk İş adamları tarafından paylaşılabileceğini söyledi...

Çinli İşadamları Busiadda Haberi

Çinli İşadamları Busiadda

Çin Halk Cumhuriyeti temsilen de İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong,Ticari Konsolos Huang Songfeng ve Ticari Konsolos Yardımcısı Mao Jin toplantıdaki yerlerini aldılar. Yaptıkları değerlendirmede, Çin'in rekabet avantajı sağlayan bir üretim modeli olduğunu ve yerel yönetimlerin, yabancı sermayenin önünü açmak içüı ciddi gayret gösterdiğini belirten Bursalı işadamları, özellikle vize konusundaki sorunlarının giderilmesüıi ve yatırımcılara özel koşullar uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 


TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 4 ARTTI 

Çin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong, yaptığı değerlendirmede, Bursa'nın tekstil, otomotiv ve turizm sektörleri açısından çok önemli bir şehir olduğunu söylerken, Ticari Konsolos Huang Songfeng ise, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için yoğun biçimde çalıştıklarını ifade etti. 2014 Ocak-Kasım itibariyle iki ülke arasındaki toplam ticaret hacminin 20 milyar 900 milyon dolara ulaştığını anlatan Songfeng, "Bu...