27 / 04 / 2024

BUSİAD, Çin'de yatırım yapmak konulu toplantı düzenledi!

BUSİAD, Çin'de yatırım yapmak konulu toplantı düzenledi!

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya'nın girişimleri ve BUSİAD Başkan Yardımcısı Cem Çakır'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Çin'de Yatırım Yapmak" konulu toplantıya; Çin'de üretimi olan dernek üyeleri katıldı.



Çin Halk Cumhuriyeti temsilen de İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong,Ticari Konsolos Huang Songfeng ve Ticari Konsolos Yardımcısı Mao Jin toplantıdaki yerlerini aldılar. Yaptıkları değerlendirmede, Çin'in rekabet avantajı sağlayan bir üretim modeli olduğunu ve yerel yönetimlerin, yabancı sermayenin önünü açmak içüı ciddi gayret gösterdiğini belirten Bursalı işadamları, özellikle vize konusundaki sorunlarının giderilmesüıi ve yatırımcılara özel koşullar uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 


TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 4 ARTTI 

Çin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong, yaptığı değerlendirmede, Bursa'nın tekstil, otomotiv ve turizm sektörleri açısından çok önemli bir şehir olduğunu söylerken, Ticari Konsolos Huang Songfeng ise, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için yoğun biçimde çalıştıklarını ifade etti. 2014 Ocak-Kasım itibariyle iki ülke arasındaki toplam ticaret hacminin 20 milyar 900 milyon dolara ulaştığını anlatan Songfeng, "Bu dönemde Türkiye'ye yapdatığımız ihracat miktarı 17 milyar 500 mil yon dolar, ithalatımız ise 3 milyar 400 milyon dolar oldu. Yüzde 4'lük bir artıştan söz edebiliriz" dedi. 


A Gazete (Bursa)


Geri Dön