09 / 05 / 2024

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya'nın girişimleri ve BUSİAD Başkan Yardımcısı Cem Çakır'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Çin'de Yatırım Yapmak" konulu toplantıya; Çin'de üretimi olan dernek üyeleri katıldı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Bursa Osmangazi için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili, Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Gökdere Millet Bahçesi'nde son durum ne?

2021 yılı için Bursa'da hayata geçecek projeleri anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gökdere'ye inşa edilen millet bahçesi projesi için açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği fabrikanın temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini söyledi.

Türkiye'nin Otomobili fabrikası 'ÇED olumlu' raporunu aldı!

TOGG tarafından çalışmaları devam ettirilen Türkiye'nin Otomobili yatırımı için Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan fabrika inşaatına ÇED olumlu raporu verildi...

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!

Yerli otomobilin üretimi için Bursa Gemlik'te kurulacak fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Duyuru ÇED internet sitesinden yapıldı...

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Şahan Gökbakar'ın Bursa'daki bungalov evleri yıkıldı!

Şahan Gökbakar'ın fenomen karakteri Recep İvedik’in Afrika macerasını beyazperdeye taşıyacağı film için Bursa'da inşa ettiği bungalov evler yıkıldı.

FETÖ'nün lüks malikanesinin içi ilk kez görüntülendi!

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen için Bursa'da yapılan malikane ortaya çıkarılmıştı. Malikane ile ilgili detaylar ortaya çıkarılıyor.  FETÖ'nün lüks malikanesinin içi ilk kez görüntülendi.

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

MEB'in Bursa'daki arsası FETÖ'ye mi bağışlandı?

Bursa'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait arsanın örgüte nasıl aktarıldığına yer verildi.

Bursa Yunuseli Havaalanı’nındaki çalışmalarda sona gelindi!

Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıldır verdiği mücadele meyvesini verdi.

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya Haberi

Çin Bursa Fahri Konsolosu Nejat Yahya

Çin Halk Cumhuriyeti temsilen de İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong,Ticari Konsolos Huang Songfeng ve Ticari Konsolos Yardımcısı Mao Jin toplantıdaki yerlerini aldılar. Yaptıkları değerlendirmede, Çin'in rekabet avantajı sağlayan bir üretim modeli olduğunu ve yerel yönetimlerin, yabancı sermayenin önünü açmak içüı ciddi gayret gösterdiğini belirten Bursalı işadamları, özellikle vize konusundaki sorunlarının giderilmesüıi ve yatırımcılara özel koşullar uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 


TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 4 ARTTI 

Çin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Ding Xiaohong, yaptığı değerlendirmede, Bursa'nın tekstil, otomotiv ve turizm sektörleri açısından çok önemli bir şehir olduğunu söylerken, Ticari Konsolos Huang Songfeng ise, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için yoğun biçimde çalıştıklarını ifade etti. 2014 Ocak-Kasım itibariyle iki ülke arasındaki toplam ticaret hacminin 20 milyar 900 milyon dolara ulaştığını anlatan Songfeng, "Bu...