05 / 05 / 2024

cins değişikliği kat mülkiyeti

cins değişikliği kat mülkiyeti

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği hakkında bilgi edinebilirsiniz..

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

Zeytinburnu Seyitnizam uygulama imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Seyitnizam Mahallesi, 512 Pafta, 3239 Ada 41 Parsel İlköğretim Alanı İle 3239 Ada 42 Parsel Kat Otoparkı (Kop) Alanına İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Cins değişikliği harcı ne kadar 2021?

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuruda bulunulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins değişikliği harcı ne kadar 2021? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins tashihi harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte cins değişikliği harcı 2021...

cins değişikliği kat mülkiyeti Haberi

cins değişikliği kat mülkiyeti

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği!


Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği konusuna geçmeden önce kat irtifakı ve kat mülkiyeti hakkında kısaca bilgi verelim. Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak ve yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için, o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından, Kat, Mülkiyeti Konunu' na göre kurulan irtifak hakkıdır. Kat mülkiyeti ise bir ya da daha çok kişinin, bir yapının belirli bir bölümüne sahip olabilmesidir.


Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte cins değişikliği yapılması gerekiyor. Çünkü söz konusu arsa üzerinde bir taşınmaz inşa edilmek istendiğinde kat irtifakının kat mülkiyetine geçişinin yapılması gerekiyor. Bunun için de o arsa üzerinde bulunan bina veya binalarda tapu sahibi olanların hepsinin imzası olması gerekir....