06 / 05 / 2024

cins tahsisi işlemleri

cins tahsisi işlemleri

Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirerek, bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor. Cins tashihi hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Arsa ve araziler üzerine yeni inşa edilen yapılar ile yıkılan yapılar nedeniyle tapu sicilinde cins değişikliği işlemleri mal sahibi tarafından yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği evrakları nelerdir?

Tapuda cins değişikliği işlemleri!

Bir taşınmaz mala ait tapu üzerinde, taşınmazın durumunun değişmesi halinde cins değişikliği işlemi de yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapuda cins değişikliği işlemleri..

Cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Cins tashihi başka bir deyişle cins değişikliği işlemi, gayrimenkulün mevcut durumunun değiştirilmesi için yapılıyor. Peki, cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Arsanın cins değişikliği nasıl olur?

Bir taşınmazın niteliğini değiştirmek için tapu sicilinde yapılan düzenlemeye cins değişikliği yada cins tashihi adı veriliyor.Peki arsanın cins değişikliği nasıl olur?İşte arsada cins değişikliği işlemleri..

Arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri olarak tanımlanan cins değişikliği için belirli bir harç ödeniyor.Peki arsa cins değişikliği harcı ne kadar?

Vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri!

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı. Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de açıklanıyor...

Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yurt dışı tapu işlemleri, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği!

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği, 2011 yılında Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tapu işlemleri ile ilgili genelgeler müdürlüklere 2014 Kasım'da gönderildi. İşte yönetmelik esasları...

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni!

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderildi. Peki, Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılacak? İşte yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni...

Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Elektrik fatura bedelinin, yapılan bildirimleri takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmemesi durumunda müşterinin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri!

Bir taşınmazın üzerine ipotek koyarak, doğmuş veya ileride doğacak borç için ilgili taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri..

Haciz işlemleri 2014!

Borçlunun borcunu ödememesine bağlı olarak, alacaklı da alacağını haciz yolu ile tahsil edebiliyor. Haciz ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu'nda düzenleniyor. İşte haciz işlemleri 2014..

cins tahsisi işlemleri Haberi

cins tahsisi işlemleri

Tapu işlemleri cins tahsisi!


Cins tashihi, tapu işlemleri arasında sıkça yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirilmesi suretiyle bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor.


Uygulamada sıkça karşılaşılan cins tashihi işlemleri, arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde karşımıza çıkıyor. 


Peki bu iki işlem nasıl gerçekleşiyor?


Arsa ve araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi durumunda;


İçişleri bakanlığı ile yapılan protokol gereğince 8.8.1997 tarihinde itibaren belediye ve valilikler (Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü) taşınmazın cins tashihi yapılmadan, iskan raporu vermeyeceklerinden bu durumda olan yapılar için ilgilisi, iskan raporu ( yapı kullanama izin belgesi ) almak için müracaat için müracaat ettiğinde, işlem aşağıdaki aşamalardan...