06 / 05 / 2024

cins tahsisi nasıl yapılıyor

cins tahsisi nasıl yapılıyor

Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirerek, bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor. Cins tashihi hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İmar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışına başvurarak mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

Cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale gelmesi halinde cins değişikiği işlemi için tapuya müracaat edilebiliyor. Peki, cins değişikliği talebi nasıl yapılır?

Tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde tapu cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Cins tashihi başka bir deyişle cins değişikliği işlemi, gayrimenkulün mevcut durumunun değiştirilmesi için yapılıyor. Peki, cins tashihi işlemleri nasıl yapılır?

Cins değişikliği harcı nasıl hesaplanır?

Cins değişikliği işlemi, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi halinde harç ödenerek yapılıyor. Peki, cins değişikliği harcı nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm sürecinde, devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Bu yardımlar arasında konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi yapılamaması halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Arsanın cins değişikliği nasıl olur?

Bir taşınmazın niteliğini değiştirmek için tapu sicilinde yapılan düzenlemeye cins değişikliği yada cins tashihi adı veriliyor.Peki arsanın cins değişikliği nasıl olur?İşte arsada cins değişikliği işlemleri..

Bina cins tashihi nasıl yapılır?

Cins değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale,arsa iken bağ bahçeye dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme deniyor.Peki bina cins tashihi nasıl yapılır?

Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Lojman evlerinin tahsisi için öncelikle lojman kiralamak isteyen görevlilerin, lojman talep dilekçesi yazmaları gerekiyor. Peki, lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte lojman başvuru dilekçesi örneği...

Milli emlak nasıl tahsis edilir?

Milli emlak tahsis işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü Genel Tahsis Dairesi ve Özel Tahsisi Dairesi tarafından yürütülüyor. Peki, milli emlak nasıl tahsis edilir? İşte, milli emlak tahsis işlemleri!

Tapu tahsisi nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi, imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; 2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapu tahsisi nasıl alınır?

cins tahsisi nasıl yapılıyor Haberi

cins tahsisi nasıl yapılıyor

Tapu işlemleri cins tahsisi!


Cins tashihi, tapu işlemleri arasında sıkça yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirilmesi suretiyle bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor.


Uygulamada sıkça karşılaşılan cins tashihi işlemleri, arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde karşımıza çıkıyor. 


Peki bu iki işlem nasıl gerçekleşiyor?


Arsa ve araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi durumunda;


İçişleri bakanlığı ile yapılan protokol gereğince 8.8.1997 tarihinde itibaren belediye ve valilikler (Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü) taşınmazın cins tashihi yapılmadan, iskan raporu vermeyeceklerinden bu durumda olan yapılar için ilgilisi, iskan raporu ( yapı kullanama izin belgesi ) almak için müracaat için müracaat ettiğinde, işlem aşağıdaki aşamalardan...