06 / 05 / 2024

cins tahsisi nedir

cins tahsisi nedir

Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirerek, bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor. Cins tashihi hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu kütüğüne kayıtlı olan bir taşınmazın nitelik değiştirmesi ve tekrar farklı nitelikte tapu kütüğüne kaydedilmesi işlemine cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemini yaptırmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Lüleburgaz Ata Corner'de cins tahsisi!

Ata GYO portföyünde Lüleburgaz Ata Corner projesi 22 Temmuz 2019 tarihinde yapılan cins tashihi ile arsa niteliğinden iş yeri niteliğine dönüştürüldü... 

5 soruda tapuda cins değişikliği!

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında cins değişikliği işlemi de bulunuyor. Peki cins değişikliği nedir? Cins değişikliği için nereye başvurulur? Cins değişikliği harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgelerin tapu müdürlüğüne teslim edilmesi halinde gerçekleşiyor. Aynı zamanda tapu cins değişikliği masrafının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Cins değişikliğinde cezalı harç!

Tapu paftasında ve tapu sicilinde yapılan cins değişikliği işlemi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat ediliyor. Akabinde cins değişikliği harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, cins değişikliğinde cezalı harç nedir?

Tapu tahsisi belgesi nedir?

İmar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde; hazine ,belediye, vakıflar genel müdürlüğü ve il özel idarelerinin müstakilen sahip oldukları taşınmazlara verilen belgeye ne denir? Tapu tahsisi belgesi nedir?

Kültür ve turizm koruma ve gelişim alt bölgesi nedir?

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik esaslarına göre kültür ve turizm koruma ve gelişim alt bölgesi nedir? Kültür ve turizm koruma ve gelişim alt bölgesi nerelerdir?

Cins değişikliği evrakları!

Cins değişikliği evrakları nelerdir? Cins değişikliğinde hangi evraklar istenmektedir? İşlemin mali yönü nedir ve nereye ödenir? Tapuda işlem gören cins değişikliği işlemi hakkında merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz..

Tapu işlemleri cins değişikliği harcı!

Tapu işlemleri arasında bulunan cins değişikliği işlemi nedir? Tapu işlemleri cins değişikliği harcı ne kadardır? Bu işlemin mali yönü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Tapuda cins değişikliği nasıl yapılır?

Cins değişikliği işlemi kısaca, bir taşınmazın cinsinin yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale gelmesidir. Peki tapuda cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? İzlenmesi gereken yol nedir?

cins tahsisi nedir Haberi

cins tahsisi nedir

Tapu işlemleri cins tahsisi!


Cins tashihi, tapu işlemleri arasında sıkça yapılan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Tapu işlemleri cins tashihi nedir? Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazı niteliğinin değiştirilmesi suretiyle bir başka nitelikteki tapu kütüğünde tescil edilmesine cins tashihi deniyor.


Uygulamada sıkça karşılaşılan cins tashihi işlemleri, arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde karşımıza çıkıyor. 


Peki bu iki işlem nasıl gerçekleşiyor?


Arsa ve araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi durumunda;


İçişleri bakanlığı ile yapılan protokol gereğince 8.8.1997 tarihinde itibaren belediye ve valilikler (Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü) taşınmazın cins tashihi yapılmadan, iskan raporu vermeyeceklerinden bu durumda olan yapılar için ilgilisi, iskan raporu ( yapı kullanama izin belgesi ) almak için müracaat için müracaat ettiğinde, işlem aşağıdaki aşamalardan...