02 / 05 / 2024

cins tahsisinde gereken belgeler

cins tahsisinde gereken belgeler

Cins tahsisi, tapu kütüğünde hali hazırda kayıtlı olan bir taşınmazsın niteliğinin değiştirilerek başka bir nitelikteki tapu kütüğüne kaydedilmesine deniyor. Peki cins tahsisi için gerekli belgeler nelerdir?

İmar barışı başvurularında gereken 12 bilgi!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'dan itibaren resmen başlayacak. Peki, imar barışı başvurularında gereken bilgiler hangileridir?

Kentsel dönüşüme girmeden önce bilinmesi gereken 5 nokta!

Avukat Ceyda Huri Hergül kentsel dönüşüm sürecine girmeden önce bilinmesi gereken 5 önemli maddeyi paylaştı...

Ev alacakların bilmesi gereken 12 madde!

Hayalindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin, bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Peki, ev alacak kimseler ne yapmalı? İşte ev alacakların bilmesi gereken 12 madde..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Kanal İstanbul'da bilinmesi gereken 10 madde!

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahı dün açıklandı. İşte yeni proje ile ilgili bilinmesi gereken 10 madde....

Cins tashihi harcı 2018!

Tapu belgesinde yer alan taşınmaza ait cins bilgisi cins tashihi işlemi ile değiştirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır? Cins tashihi harcı 2018 ne kadar?

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

Ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Ev alırken ve almadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar gözden kaçırıldığında daha büyük sorunlara yol açabilir. Peki ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte ev seçerken dikkat edilmesi gereken 10 madde!

Emlak ofisi sahibi ve danışmanlarının koruması gereken 3 madde!

Emlak sektörünün duayeni Hilmi Işıkören, emlak ofisi sahibi ve danışmanlarının koruması gereken 3 önemli noktayı anlattı...

Emlak dolandırıcılığına karşı alınması gereken 8 tedbir!

Avukat Kadir Kurtuluş vatandaşı emlak dolandırıcılığına karşı uyardı. Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurlarına özel emlak dolandırıcılığına karşı alınması gereken tedbirleri paylaştı. Peki gayrimenkul satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Konut kredisi alırken yaptırılması gereken sigortalar neler?

Ev almak isteyenlerin başvurduğu en yaygın sistem olarak karşımıza çıkan konut kredileri ile ev almak istediğimizde yaptırmanız gereken bazı sigortalar bulunuyor. Peki, Konut kredisi alırken hangi sigortaları yaptırmalısınız?

5 soruda tapuda cins değişikliği!

Tapu üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında cins değişikliği işlemi de bulunuyor. Peki cins değişikliği nedir? Cins değişikliği için nereye başvurulur? Cins değişikliği harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Mehmet Özhaseki: Gözden geçirilmesi gereken 14 milyon yapı var!

Bakan Özhaseki, depreme dayanıklılık açısından gözden geçirilmesi gereken 14 milyon yapının bulunduğunu söyledi.

cins tahsisinde gereken belgeler Haberi

cins tahsisinde gereken belgeler

Cins tashihi, Bir taşınmaz malın cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ,bahçe, tarla vb. iken arsa veya arazi iken, bağ bahçe vb. duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? 



-Sözkonusu taşınmazın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge.


-Taşınmaz malın maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve temsil belgesi.


-Yapısız iken yapılı hale gelen taşınmaz malların cins değişikliği işlemlerinde, yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasını talep eden Belediye/Valilik yazısı. 


-Yapısız iken yapılı hale gelen taşınmaz malların cins değişikliği işlemlerinde, yapı kullanma izin belgesi veya işlemin yapılmasını talep eden Belediye/Valilik yazısı.


-Taşınmaz mal sahibinin son alt ay içinde çekilmiş 6x4 cm. büyüklüğünde...