29 / 04 / 2024

Çivrilde tarihi mezarlıktan yol geçti

Çivrilde tarihi mezarlıktan yol geçti

Denizli - Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril’in Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören mahalleli tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Tarihi Surp Kevork Manastırı kaderine terk edildi!

Elazığ’ın Şahinkaya köyündeki 955 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Surp Kevork Manastırı bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Antalya, Doğu Garajı Nekropol Alanı'yla cazibe merkezi olacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek Doğu Garajı Nekropol Alanı projesinde, tarihi mezarlık alanını dış etkenlerden koruyacak üst yapının taşıyıcı ayakların monte işlemlerinde sona yaklaşıldı.

Antalya Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda çalışmalar ne durumda?

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi haline getirecek Doğu Garajı Nekropol Alanı projesinde, tarihi mezarlık alanını dış etkenlerden koruyacak üst yapının taşıyıcı ayakların montesine başlandı.

İzmir Mezarlıkbaşı'ndaki Hahamhane yarı çöplüğe dönüştü!

İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde tarihi sinagogların bulunduğu mahallede bir dönem Yahudi cemaatinin yönetim evi olarak kullanılan, içinde geniş bahçesi bulunan Hahamhane, evsizlerin barınağı oldu.

Ayrılık Çeşme Mezarlığı restore ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, “Tarihi Osmanlı mezarlığı harabeye döndü” başlıklı haberimizden sonra Ayrılık Çeşme Mezarlığı’nın korunmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi?

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

Fatih'teki tarihi mezarlık otopark mı oldu?

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.

Çivrilde tarihi mezarlıktan yol geçti Haberi

Çivrilde tarihi mezarlıktan yol geçti

Denizli-Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril’in Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış" dedi.


Bir süreden bu yana yapımı devam eden ve plan gereği Yamanlar Mahallesi’ndeki tarihi mezarlıktan geçen Denizli- Çivril duble yolu için Karayolları, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin aldı. Yolun geçtiği mezarlıktaki bölüme ağır iş makinelerinin girmemesi ve mezarların üzerine dolgu yapılması koşuluyla izin verildiği belirtildi. Üzerinde, Osmanlıca yazılar olan birçok mezar taşını kırılmış halde gören mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi. Dedesinin babasına ait mezar taşını görünce gözyaşlarını tutamayan 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Mezarın üzerinden asfalt geçer mi? Buraya bir de SİT alanı diyorlar. Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı...