19 / 05 / 2024

Cizre Kalesi

Cizre Kalesi

Kalenin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, Cizre Kalesi'ndeki niteliksiz bina ve yapıların yıkımına başlandı

Bodrum Kalesi Açıkhava sahnesi yenilendi!

Topluma katkı sağlamaya yönelik çeşitli kültür-sanat projeleri yürüten Doğuş Grubu, 2014 yılında Bodrum Kalesi içindeki konser alanını yenileyerek mekân sponsorluğunu üstlendi.

Harput Kalesi'nde çalışmalar devam ediyor!

Milattan önce 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi’nde bu yıl yapılan çalışmalarda ortaya çıkan seramik buluntular, iç kale kısmında yerleşimin M.Ö. 2500’lere dayandığına işaret ediyor.

Cizre'de 70 yatırım projesi askıya alındı!

Ekimde Kobani direnişiyle başlayan, Cizre’deki çatışmalarla devam eden gerginlik, bölgedeki yatırım sürecini sekteye uğrattı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 70 yatırım projesi askıya alınırken, ilgili oda başkanları olağanüstü toplantı yaptı..

Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor!

“Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi.

Kandiber Kalesi restore ediliyor!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları, başladı.Hamza Karataş, , restorasyon çalışmalarının sona ermesiyle kalenin, ilçe turizmine önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Çorlu Kalesi korunacak!

Çorlu Kalesi'nin 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanları ile arkeolojik sit etkileme geçiş alanına ait olması açısından da kalenin korunması gündemi İmar Komisyonuma devredildi.

Gevale Kalesi kazı çalışmalarında son durum!

Konya’ nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi’ ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi...

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Konya ’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi ’ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi.

Nevşehir Kalesi Dönüşüm Projesi'nde 754 konutun yapımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore edildi!

ANTALYA' nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi...

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere restore ediliyor. Kale'de inşa edilen farklı boyutlarda yaklaşık 500 sarnıç bulun

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Cizre Kalesi Haberi

Cizre Kalesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri kenarındaki tarihi Cizre Kalesi'nde bulunan niteliksiz bina ve yapıların yıkımına başlandı. 

     Cizre'de 163 yıldır askeri kışla olarak kullanılan Cizre Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birinci derece sit alanı ilan edilince, kalenin restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. 

     Cizre Kaymakamlığı'nca başlatılan çalışma kapsamında, kale içinde sonradan yapılan niteliksiz bina ve yapıların yıkımı için iş makineleri daha önceden belirlenen alana geldi. 

     Yıkım öncesi bölgeye gelen Kaymakam Şenol Koca, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol ve beraberindekiler gazetecilere fotoğraf çekimi için poz vermek istedi. 

     Bu sırada yıkımı gerçekleştirecek kepçelerden birinin ağzı elektrik tellerine çarpınca çevrede bulunanlar arasında kısa süreli panik yaşandı. 

     Daha sonra kaleyi gezen Kaymakam Koca,...